Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

Christiaan Frankenhout in 2016 met Audi R8 LMS in ADAC GT Masters

DSC 0761

Na drie jaar afwezigheid keert Christiaan Frankenhout terug in de ADAC GT Masters voor het team Car Collection. De auto waarmee zij zullen aantreden is de nieuwe Audi R8 LMS 2016. De definitieve line-up zal later bekend worden gemaakt, maar hieruit zal zeker de sportieve ambitie getoond worden. Er is een meerjarige overeenkomst gesloten tussen Frankenhout, team en partners om de doelstellingen waar te maken. Bij de opening van Audi Sport Amsterdam afgelopen september werd er door beide partijen al een tipje van de sluier opgelicht, maar vanaf 2016 zal de samenwerking duidelijker zichtbaar zijn.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

De doelen voor volgend jaar zijn duidelijk zegt Frankenhout: "De ADAC GT Masters is een zware klasse, maar we willen dit jaar zeker voor overwinningen gaan en als het even kan al voor de titel. In 2011 heb ik al diverse podiumplaatsen gehaald, maar waren we geen constante factor, ik ben hierdoor des te gemotiveerder om dit nu wel voor elkaar te krijgen. Ik heb met de nieuwe Audi R8 LMS al uitgebreid mogen testen en ik denk dat deze auto in 2016 één van de sterkste auto's zal zijn, het is een echt allround auto geworden. Alle ingrediënten om een mooi kampioenschap te rijden, jammer dat het nog vier maanden wachten is.

GTM CC 001 05

Afgelopen jaar reed Frankenhout ook nog met een Audi R8 LMS Ultra van de vorige generatie, waarin hij meedeed aan de 24 uur van de Nürburgring. Voor het team van Twin Busch werd hij last-minute gevraagd om in te stappen en wisten ze een mooie 11e plaats algemeen te bereiken. Volgend jaar zal Frankenhout dus weer een geheel Duits kampioenschap rijden.
Frankenhout wordt in 2016 ondersteund door Audi Centrum Amsterdam en Wouters Visual Communication.

Op 19-21 Augustus zal de ADAC GT Masters het Circuit Park Zandvoort aandoen, een mooie gelegenheid om deze spectaculaire klasse te bekijken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet