Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Toro Rosso verder met Ferrari

P-20151115-00503 News

In een reeks van aankondigingen die als puzzelstukjes in elkaar vielen, maakte Toro Rosso vlak voor het sluiten van de dag bekend dat het in 2016 gebruikmaakt van Ferrari-motoren. Het Italiaanse team krijgt de beschikking over krachtbronnen van één jaar oud.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: Scuderia Toro Rosso

Net als de overname van Lotus door Renault en de Red Bull-deal met Renault, die gisteren en vandaag bekend werden, was de oplossing voor Toro Rosso al weken geen geheim meer. Het team uit Faenza maakte zich er dan ook met een vrij summiere mededeling van af. Ook Ferrari deed een kort persbericht uitgaan. De twee meldden daarin dat de nieuwe combinatie voor het eerst tijdens de voorjaarstest van Barcelona de baan op gaat.

De overeenstemming tussen Toro Rosso en Ferrari kwam al eerder tot stand, maar de FIA gaf afgelopen woensdag definitief het groene licht. De internationale autosportbond moest Toro Rosso dispensatie verlenen, aangezien de reglementen vermelden dat tijdens een seizoen niet twee verschillende specificaties van dezelfde krachtbron mogen worden gebruikt. Gezien de huidige staat van de Formule 1 had de FIA weinig andere keus.

Het besluit betekent dat Toro Rosso terugkeert naar de chassis-motor-combinatie waarmee het team het merendeel van zijn bestaan heeft gereden. Ook de enige zege van de Italianen kwam tot stand met een STR-Ferrari, de STR3 waarmee Sebastian Vettel de GP van Italië van 2008 won.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet