Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Red Bull blijft toch Renault-motoren gebruiken, maar met TAG-Heuer-badge

abudhabi15-zondag-17

De badge engineering is terug in de Formule 1: Red Bull gaat in 2016 toch door met Renault-motoren, maar die zullen door het leven gaan als 'TAG Heuer'.

Tekst en foto: Mattijs Diepraam

Met de bekendmaking keert het Red Bull-team op zijn schreden terug nadat het eerder dit jaar met veel bombarie afscheid nam van Renault. Daarna lukte het niet om motoren los te krijgen bij Mercedes, Ferrari en Honda. De Red Bull-motorenlevering van 2016 werd zo een soap van jewelste.

De naam TAG Heuer verschijnt op de motor nadat Red Bull onlangs de horlogemaker bij McLaren weglokte. TAG Heuer wordt ook de officiële tijdwaarnemer van het team.

Het is niet de eerste keer dat Renault-motoren een andere naam op het kleppendeksel krijgen. Nadat Flavio Briatore met zijn bedrijf Supertec in 1998 de succesvolle V10's van Renault overnam, werden de motoren achter in de Benetton-auto's 'Playlife' gebadged.

Een directe connectie met het Saoedi-Arabische technologiebedrijf TAG, dat in de jaren tachtig zijn naam gaf aan de onoverwinnelijke Porsche-motoren van McLaren, is er trouwens niet. TAG verkocht TAG-Heuer in 1999 al aan het luxegoederenimperium LVMH.

De TAG Heuer-deal met Red Bull blijft mogelijk niet de enige vorm van badge engineering in de Formule 1: Force India maakt waarschijnlijk binnenkort bekend dat het wordt herdoopt in Aston Martin Racing.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet