Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 2

GP2: De Jong ongedeerd na megacrash Abu Dhabi

dejong-abudhabi

Daniël de Jong is ongedeerd gebleven na de klap die de afgelasting van de GP2-sprintrace in Abu Dhabi veroorzaakte. Ook de andere drie coureurs – Nato, Markelov en Gelael – zijn in orde. De Nederlander vertelde in de pitbox van Trident over hoe het was om in de sandwich tussen Gelael en Nato te zitten.

Tekst en foto: Mattijs Diepraam

"Het leek juist heel goed te gaan, ik zat mooi aan de binnenkant en leek alles voorbij te rijden, totdat de auto van Nato over de baan kwam glijden en ons meenam. Ik kon echt geen kant meer op."

"Het was een beste klap, ik kreeg de auto van Gelael half over me heen. Die begon meteen benzine en olie te lekken, dus ik dacht: weg hier! Ik kon er nog net schuin uit kruipen en maakte samen met de andere jongens dat ik wegkwam."

"Ik heb helemaal niks, behalve wat lichte brandwonden op mijn schouder, door de gelekte benzine. Ik heb bij een marshal er ook al meteen water overheen gegooid."

"Ik denk dat de monocoque wel is afgeschreven. Misschien een paar andere ook. Je lekt niet zomaar benzine van onder uit de auto. De auto van Nato lag aan de zijkant ook helemaal open. Die teams hebben nog wel wat werk voordat woensdag hier de test begint."
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet