Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Renault Clio Cup Benelux samen met Clio Cup Central Europe in 2016

1-Renault-Clio-Cup

Een trend in de autosport is dat veel klassen te kampen hebben met (te) kleine startvelden. Dit wil de organisatie van de Renault Clio Cup Benelux vermijden en heeft daarom besloten ten minste 4 van de geplande 6 raceweekenden samen te rijden met de collega's van de Renault Clio Cup Central Europe. Deze samenwerking zal naar verwachting startvelden opleveren van zo'n 25 auto's met twee aparte kampioenschappen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

De serie heeft een internationale FIA licentie en op de voorlopige kalender staan races gepland op de circuits van Zandvoort, Spa, Nürburgring, Zolder en Assen bij topevenementen als Gamma Racing Day en ADAC GT masters.

2-Renault-Clio-Cup

Sinds 1975 is Renault actief in de BeNeLux met cupracen. Van de 5TL tot en met de huidige Clio 4. De Renault Clio Cup is een vaste waarde in de autosport in de BeNeLux die garant staat voor betaalbare en competitieve autosport.

De Renault Clio Cup Benelux zal ook in 2016 weer kunnen rekenen op de volledige steun van zowel Renault België/Luxemburg en Renault Nederland.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet