Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 2

GP2: Arabische stoelendans met De Jong bij Trident, Rowland bij Status en Malja bij Rapax

gp2-spa14-sat-10

Voor de twee afsluitende GP2-raceweekenden in de Golfstaten van Bahrein en Abu Dhabi vindt er een waarlijke stoelendans plaats. Daniël de Jong maakt zijn comeback in de GP2 bij Trident, omdat MP Motorsport al contracten had getekend met René Binder en Nicholas Latifi. Daarnaast nemen diverse Formule Renault 3.5-coureurs een voorschot op 2016 door nu alvast extra GP2-kilometers te maken. FR3.5-kampioen Rowland stapt in bij Status, terwijl Gustav Malja na zijn debuut op Spa bij Trident nu Robert Visoiu vervangt bij Rapax.

Tekst en foto's: Mattijs Diepraam

De comeback van De Jong volgt op een razendsnel herstel van de ruggenwervelbreuk die de Nederlander opliep in zijn zware crash op Spa in augustus. De succesvolle behandeling van de Italiaanse revalidatiearts Riccardo Ceccarelli heeft ervoor gezorgd dat De Jong al in Bahrein weer in een GP2-auto kan stappen.

Zijn eigen team MP Motorsport had echter al contacten gesloten met René Binder en Nicholas Latifi en wilde zich daar graag aan houden. Gelukkig voor De Jong werd bij Trident een plaatsje gevonden, toevallig het team waar Binder sinds Spa niet meer voor rijdt. De Jong kan zich er meten met Ferrari-junior Raffaele Marciello.

spa15-vrij-21

Bij Trident volgde destijds Gustav Malja eenmalig Binder op, maar de Zweed keert na een redelijk succesvol rookie-seizoen bij Strakka in de Formule Renault 3.5 nog eens terug in de GP2. Deze keer bij Rapax, waar de Roemeen Robert Visiou moet plaatsmaken. Volgens het team heeft Visiou een blessure opgelopen waardoor hij niet kan racen. Ook in Abu Dhabi verschijnt Malja voor Trident aan de start.

Na enkele GP2-raceweekenden bij MP zien we ook Oliver Rowland dit jaar nog terug in de GP2. De overtuigende Formule Renault 3.5-kampioen stapt in bij Status, waarbij hij ervaring kan opdoen op twee circuits die hij nog niet kent. Het wordt verwacht dat de Brit in 2016 GP2 rijdt bij het nieuwe team van Prema.

wsr-spa-14-sun-17

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet