Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Indrukwekkend debuut Niels Langeveld in SEAT Leon Eurocup met podiumplek in Barcelona

480 nl barcelona a

Niels Langeveld is zijn eerste race in de SEAT Leon Eurocup direct op het podium gefinisht. De Clio Cup Benelux-kampioen van 2015 kwam bij zijn debuut in het sterke veld met 32 ervaren SEAT Leon-coureurs als derde over de finish en maakte daarmee veel indruk. Zijn tweede race leek hij op een mooie vierde positie te eindigen, maar in de laatste ronde werd hij door een rijder die voor de titel vocht van de baan gedrukt. Langeveld kwam daardoor als elfde over de finish, maar was toch tevreden met zijn debuut.


Tekst: Aangeleverd bericht
Fotogrfie: PR

Niels Langeveld mocht vorige week tijdens de TCR International Series in Thailand in de vrije training al kort ervaring opdoen in de SEAT Leon van Target Competition. Dat beviel zowel de coureur als zijn team dermate goed, dat Langeveld de kans kreeg om op het circuit van Barcelona zijn debuut te maken in de SEAT Leon Eurocup.

De titelstrijd in deze sterke Europese raceklasse met maar liefst 33 SEAT's was nog volop aan de gang en Langeveld was benieuwd of hij ook hier in de voorhoede zou kunnen meestrijden. Hoewel dat natuurlijk niet alles zegt maakte Langeveld in de vrije training al indruk door de snelste rondetijd te rijden. "Ik hoop op een plek in de top acht in de kwalificatie", redeneerde Langeveld op basis van dit resultaat. Tijdens de kwalificatie reed de Sassenheimer de derde tijd. Een prachtig resultaat, maar toch was Langeveld niet helemaal tevreden. "De twee eerste sectoren was ik de snelste rijder, maar in de derde sectie verloor ik net teveel."

Bij de start van de eerste race over 14 ronden op zaterdag was Langeveld uitstekend weg. Hij behield zijn derde startplek en kon de twee rijders voor hem goed volgen. Het niveau van de coureurs is erg sterk in dit veld en hoewel de Clio-kampioen continu op de bumper van zijn voorganger reed, kreeg hij geen enkele kans om de tweede positie aan te vallen. Op zijn beurt had Langeveld voldoende voorsprong op de rijders achter hem om zijn eerste race comfortabel naar het podium te racen, met achter zich Stian Paulsen die nog volop om de titel streed. "Geweldig om meteen met de titelkandidaten te kunnen vechten. Een heerlijke race", was Langeveld tevreden over zijn debuut in de SEAT Leon Eurocup.

480 nl barcelona p

Door de reversed grid ging Langeveld op zondag de tweede race als zesde van start. Bij het ingaan van de eerste bocht verloor de enige Nederlander in het veld een positie, maar al snel wist hij die weer te heroveren. Indrukwekkend was de wijze waarop Langeveld vervolgens het redelijk grote gat naar de nummer vijf dichtreed en die meteen de ronde daarna passeerde. Opnieuw was het gat naar de rijder op de vierde plek, kampioenschapleider Pol Rossel, groot. Binnen enkele ronden had Langeveld de aansluiting echter alweer gevonden en ook deze titelkandidaat moest aan de dadendrang van de Target Competition-rijder geloven.

Met nog enkele ronden te gaan was het gat naar de nummer drie te groot om opnieuw naar het podium te racen. Inmiddels reed Stian Paulsen, de nummer twee in het kampioenschap, achter Langeveld en die gooide alles in de strijd om voldoende punten te scoren voor de titelstrijd. Dat kostte Langeveld in de laatste raceronde zijn vierde positie, want Paulsen raakte hem op zijn achterbumper. Langeveld kwam even naast de baan en verloor zo veel posities. Gelukkig kon hij de race nog wel finishen, maar een tiende plaats (nadat een rijder voor hem bestraft werd) is veel minder dan waar Langeveld recht op had. "Erg jammer, ik zat er weer goed bij, maar ook dit hoort bij het racen in zo'n sterk veld als dit", was Langeveld realistisch."Ik wil iedereen die deelname aan de SEAT Leon Eurocup mogelijk heeft gemaakt ontzettend bedanken voor deze mooie kans om mijzelf in Europa in de kijker te rijden. Target Competition heeft mij een uitstekende auto gegeven", kijkt Langeveld op een geweldig weekend terug.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet