Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Perret wint, Catsburg kampioen First Division

De Fransman Benoit Perret won de laatste race van de Trophy of the Dunes en verplaatst de beslissing in de strijd met Michel Florie om het het Nederlands kampioenschap naar de laatste finalerace op Circuit Park Zandvoort. Florie komt 1 punt te kort om zich tot Nederlands kampioen te kronen.

Het Benelux-kampioenschap was wel voor de snelle routinier. Nick Catsburg is de terechte Nederlandse kampioen van de First Division, de klasse van Formule Fords die ouder zijn dan 2001.

 catsburg_blij
Gert Valkenburg en Nick Catsburg blij met het kampioenschap

Wat verder opviel in deze race was de opstanding van het KTG-team met de rijders Rogier Jongejans en Simon Knap. De resultaten bleven dit jaar wat achter voor het team maar het duo reed nu naar een tweede en derde plaats op het podium. Michel Florie kon de fantastische prestatie van de eerste race niet herhalen en reed vanaf een twaalfde startplaats na een moeizame inhaalrace toch nog naar de vierde plaats. In de First Division was het hetzelfde podium als race 1. Kampioen Catsburg werd eerste voor zijn teamgenoot Romano de Ruit. Derde werd wederom Melroy Heemskerk die met zijn oude Fordje werkelijk wonderen verricht.

Race 2 Van Uitert Formule Ford,
Trophy of the Dunes, Circuit Park Zandvoort, zondag 24 september 2006
1. Benoit Perret, 12 ronden
2. Rogier Jongejans, op 0.274
3. Simon Knap, op 0.846
4. Michel Florie, op 1.950
5. Nick Catsburg, op 2.828 (1e First Division)
6. Romano de Ruit, op 3.448 (2e First Division)
7. Auke Genemans, op 7.490
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet