Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Carrera Cup Benelux

GT3 Cup Challenge groeten vanaf het circuit van Zandvoort

De laatste 2 Ronden van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux worden verreden op het Circuit Park Zandvoort als omlijsting van een mooi evenement. Afgelopen weekend tijdens de ADAC GT masters, en over 3 weken tijdens de finaleraces op Zandvoort alwaar de hoofdact de Blancpain Series zal zijn. We kijken nog even terug naar afgelopen weekend.

Tekst en foto's: Chris Schotanus

ADACgt3groet-00

De klasse was dit weekend onderverdeeld in de reguliere GT3 Cup-racers en klassieke Porsches die streden om de Porsche Centrum Eindhoven Historic Trophy.

ADACgt3groet-01

Jong en oude(ere) bij elkaar, Max van Splunteren tussen Ad Geerts en Paul Geeris. Max deelde graag zijn ervaring met Geerts en Geeris.

ADACgt3groet-02

Van Splunteren had al zijn ervaring nodig om zijn Porsche uit de vangrail te houden toen tijdens de training een klapband in de slotemakerbocht zorgde voor enkele spannende momenten.

ADACgt3groet-03

De klassieke Porsches zorgde in de Cup Challenge niet alleen voor nieuwe gezichten achter het stuur, ook bij de ondersteunende crews waren bekende Porsche mensen aanwezig. Daaronder Patrick Snel, die de startnummer 52 van support voorzag.

ADACgt3groet-04

Veel Grid Girls aanwezig tijdens het weekend, maar de mooiste 'achterpartij' was mogelijk toch van deze Porsche 964 RSR 3.8.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet