Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Michel Florie een klasse apart

Een spannend vooruitzicht voor de wedstrijd. Michel Florie had zaterdag de verkeerde bandenkeuze gemaakt en had zich slechts als tiende gekwalificeerd. Nick Catsburg had een prima start en gaat als eerste de Tarzanbocht in gevolgd door Romano de Ruit en Auke Genemans. Florie pakt al meteen twee plaatsen en bovenaan de Hunzerug ligt de Amsterdammer al op de zesde plaats. Shirley van der Lof is het volgende slachtoffer van de strak rijdende Florie die in de Tarzanbocht ook zijn grote concurrent Benoit Perret uitremt.

Ook Auke Genemans moet eraan geloven. Eerst probeert Florie het onmogelijke door aan de binnenkant van het Scheivlak de jonge Geva-coureur in te halen. In de Tarzanbocht lukt het wel door een weergaloze uitremactie.
Door het gehele veld is er strijd om de posities. Melroy Heemskerk heeft het zwaar aan de stok met de andere First Division rijders ondanks een kapotte dwarsliggende neus, na een touché met Ivan Lukashevich, weet hij zijn derde positie in de First Division te behouden.

 florie-blij

In de Audi-S bocht verovert Michel Florie de leiding in de wedstrijd. Om de plaatsen twee tot en met vijf is er een mooie strijd tussen de Geva Racing rijders Catsburg, De Ruit, Genemans en de sterk opkomende Benoit Perret. De Fransman is ontketend en wil de achterstand in punten op Florie niet te groot maken. Eerst is Genemans de klos en daarna De Ruit. Florie neemt ondertussen voorsprong en trekt zich niets meer aan van alle gevechten achter hem en wint de wedstrijd voor Nick Catsburg die daarmee eerste werd in de First Division. Als Catsburg in de tweede race voor De Ruit eindigt is hij zelfs kampioen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet