Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Goodwood

Retro: Groeten van de Goodwood Revival 2015

goodwoodrevival2015-bob-68

Editie 2015 van de Goodwood Revival viel vooral op vanwege die ongelooflijke inhaalrace van Tom Kristensen en het fenomenale stuurwerk van Chris Ward en Frank Stippler – de goede redenen dus. Maar het grootste historische racefestival ter wereld biedt nog zo veel meer. Drie man sterk dook AUTOSPORT.NL in de unieke sfeer die de Revival nu al 18 jaar biedt. Voor de vaste gasten is inmiddels veel hetzelfde, maar we gebruikten onze ogen ook voor iedereen die nieuw is of zelfs nog een keer moet gaan. Bovendien vertellen we het verhaal van de Nederlandse deelnemers.

Tekst & foto's: Mattijs Diepraam, Erik van der Schaaff & Bob van der Wolf

goodwoodrevival2015-fri-1

Maar we beginnen bij onszelf. Zo had een van uw redacteuren een enerverende heenreis: een remklauw bleef hangen op zijn BMW Z3. Gelukkig was daar H&C Motors in Maidstone, die het euvel dezelfde middag nog verhielp. Hulde voor de onafhankelijke BMW-specialist!

goodwoodrevival2015-fri-2

Daardoor kwam hij iets later aan op de camping van de Goodwood Road Racing Club. Eenvoudig tentje, maar op loopafstand van het circuit. Al hoef je niet eens te lopen...

Derek Bell tijdens de saaiste sport ter wereld

Gelukkig waren andere verslaggevers er op tijd bij om Derek Bell op de lawn van Goodwood House aan slag te zien tijdens de saaiste sport ter wereld: de traditionele cricketmatch op donderdagmiddag.

goodwoodrevival2015-fri-3

De volgende dag vroeg op. Kijk, we hebben privévervoer naar het circuit!

goodwoodrevival2015-fri-4

Al op de parkeerplaats is het genieten. Sterker nog, er zijn bezoekers die niet geïnteresseerd zijn in het racen, maar gewoon hier de hele dag ronddwalen...

goodwoodrevival2015-fri-5

Bekende naam op het tankstation

De garages worden steeds mooier

Absoluut uniek: het circuit van Goodwood is gerestaureerd in de staat waarin het in 1966 werd verlaten. De Revival is dan ook een herbeleving – letterlijk – van de tijd waarin het circuit geopend was: 1948 tot 1966. Waarbij de hele entourage aan die teletijdmachine bijdraagt – met garages die steeds mooier worden.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet