Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Nick Catsburg snelste in kwalificatie

Ook de beslissing in het kampioenschap bij de Van Uitert Formule Ford komt in de laatste fase terecht. Met twee sterke resultaten tijdens de races van de Trophy of the Dunes is het goed mogelijk dat zowel Michel Florie als Nick Catsburg bij de First Division op zondag het kampioenschap binnenhalen.

Een moeilijke keuze voor de heren coureurs. Gaan we voor slicks of voor regenbanden. Michel Florie, die altijd in de eerste paar ronden de snelste tijd weet te rijden, maakte de (verkeerde) keuze voor slicks, maar kwam na een paar ronden binnen om weer te wisselen voor regenbanden. Terwijl de baan steeds droger werd en vooral het rijden van de jonge rijders Melroy Heemskerk, Shirley van der Lof en Dennis Veltman op slicks indruk maakten, kwam Florie niet verder dan een tiende tijd voor de eerste wedstrijd op zondag.

Aangezien de tweede snelste tijd bepalend is voor de startgrid van de tweede race op zondag deed de Amsterdammer beroerde zaken. First Division-rijders Nick Catsburg en Romano de Ruit wisten de snellere rijders uit de A-klasse voor te blijven. Rogier Jongejans, Liroy Stuart en Henk Vuik jr. bleven teleurstellend steken op respectievelijk een negende, twaalfde en zestiende stek.

We verheugen ons op de races van morgen. Michel Florie zal gebrand zijn op een goed resultaat, maar moet van ver komen. Grote concurrent voor het kampioenschap, de Fransman Bennoit Perret, start vanaf een vierde plaats.

 drie_geva_rijders
Vreugde bij Nick Catsburg, Auke Genemans en Romano de Ruit

Uitslag kwalificatie Formule Ford:
1. Nick Catsburg 1.57.516
2. Romano de Ruit 1.58.187
3. Auke Genemans 1.58.193
4. Bennoit Perret 1.58.768
5. Shirley van der Lof 1.59.901
6. Dennis Veltman 2.00.001
7. Melroy Heemskerk 2.00.125
8. Simon Knap 2.00.508
9. Rogier Jongejans 2.00.917
10. Michel Florie 2.01.012


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet