Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Nieuw kampioenschap gelanceerd. FA1 Middle East Trophy 2016

FA-1-persfoto

ISRA, de organisator van Acceleration 2014, heeft vandaag een nieuwe kampioenschap voor formulewagens aangekondigd - FA1 Middle East Trophy 2016 - waarmee coureurs waardevolle race-ervaring op kunnen doen tijdens de traditionele winterstop in Europa.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: PR

De betrouwbare Zytek V8 aangedreven Lola B05/52 wagens, die succesvol optraden in de AutoGP- en A1GP World Cup competities, bieden professionele teams and coureurs een ideale gelegenheid om hun samenwerking in de praktijk te optimaliseren voordat het eigen (zomer)kampioenschap start.

Om kosten en tijdsbeslag voor de teams en coureurs te minimaliseren heeft ISRA (International Sport Racing Association) de voorkeur gegeven aan een periode van ongeveer vier weken waarbinnen de competitie wordt verreden; Van midden januari tot half februari.

De definitieve lijst van de drie circuits waarop zal worden gereden wordt later bevestigd en zal bestaan uit een selectie van: Losail International Circuit in Qatar, Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, Bahrain International Circuit, Dubai Autodrome.

De 2-daagse evenementen zullen ieder bestaan uit drie races, dus negen in totaal, met opties voor het testen van de wagens voor de start van de competitie in voorbereiding. Een evenement start met een 50 minuten durende vrije training die voorafgaat aan een kwalificatie gevolgd door een race op de eerste dag. De tweede dag start met een kwalificatie voorafgaand aan twee races.

Alle races duren 30 minuten plus een ronde, waarbij de finale race per evenement wordt opgesteld volgen het 'reversed grid' systeem. De totale rijtijd voor ieder evenement, exclusief eventuele additionele tijd benut voor testen, bedraagt meer dan 180 minuten.

Het pakket dat aan rijders wordt aangeboden bestaat uit:
- Gebruik van een raceklare 550pk sterke FA1 voor de drie evenementen;
- Ruimte op de auto voor sponsor uitingen;
- Schadeverzekering - met een eigen risico van 7.500,- euro;
- Dekking van alle logistieke kosten voor de auto, gereedschap en onderdelen;
- Inschrijfgelden;
- Onderhoud/revisie van motor en versnellingsbak - schade door rijdersfouten uitgesloten;
- Vier sets nieuwe slicks per evenement;
- Monteurs & race engineer

Michael Huis van ISRA licht toe: "We bieden teams in formulewagen-klasses nu toegevoegde waarde met onze FA1 Middle East Trophy in plaats van een concurrent te zijn. Rijders en teams kunnen in een saaie periode deelnemen aan een compacte competitie dichtbij Europa. Daarom is dit de logische aanvulling op het bestaande programma. We zien uit naar de reacties van teams en coureurs."

Voor meer informatie over de FA1 Middle East Trophy 2016, ga naar:

www.isra.nl

Download brochure

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet