Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

Groeten vanaf de DTM Zandvoort 2015

480 openingsfoto
Volop publiek op de duinen en tribunes, fraaie bolides op de baan: de DTM is in Zandvoort!

Middenin de zomer is er toch al geen gebrek aan Duitsers in Zandvoort, maar het afgelopen weekeinde werd de Duitse invasie nog versterkt door de komst van de DTM, die voor het 15e opeenvolgende jaar te gast was op Circuit Park Zandvoort. De fabrieksteams van Audi, BMW en Mercedes-Benz pakten traditiegetrouw flink uit en ook de vaste klasses uit het bijprogramma, FIA EK Formule 3 en Porsche Carrera Cup, lieten zich bepaald niet onbetuigd. Vanuit ons land kwam daar nog de Supercar Challenge bij, zodat er een vol programma was. In totaal werden er 31.000 kaarten verkocht, wat een heel behoorlijk aantal is. Bovendien uitten de coureurs zich als altijd in de meest lovende bewoordingen over het circuit, terwijl de wedstrijdleiding vol lof was over de nieuwe kerbstones en de vernieuwde wedstrijdtoren. Kortom: het was in ieder opzicht een geslaagd weekeinde. Tijd voor AUTOSPORT.NL om nog eens terug te blikken op wat er naast het racen allemaal gebeurde.

Tekst en foto's: Marco Antheunisse, René de Boer, Co van der Gragt, Gerrie Hoekstra en Willem J. Staat 


480 alone

" Leave me alone", zijn we zeker van plan. Veel te hoog voor ons... Het cameraperspectief was overigens fantastisch: van de Huserug tot aan het Scheivlak gevangen in één beeld!

480 audiscooter gang

De "Audi-scooter gang" was er ook.

480 fietstrap

Deze trouwe DTM fan was er vrijdag al, bewapend met fiets en camera.

IMG 0075

Ontdekt in het centrum van Zandvoort. De bestuurder is vast geen WTCC-fan... Overigens: in Duitsland kun je, meestal tegen betaling van een klein bedrag, zo'n 'Wunschkennzeichen' aanvragen. Precies om die reden zijn een aantal dienstauto's van de DTM-organisatie ITR dan ook aangemeld in Düsseldorf, zodat zulke kentekens gecreëeerd kunnen worden. Dit is echter een auto van een particuliere bezoeker.

2015 Esther Kox

Stéphane Kox, de dochter van Esther en Peter, had een ander vervoermiddel: zij kreeg, net als de vier andere finalistes van de  'DTM Ladies' Day'-actie van Mercedes-Benz Nederland en Radio Veronica, een week lang de beschikking over een fraaie AMG-bolide.

2015 Ellen Lohr

Onder begeleiding van Ellen Lohr, de enige vrouw die ooit een DTM-race won, kwamen de finalistes op vrijdag van het hoofdkantoor van Mercedes-Benz Nederland in Utrecht naar Circuit Park Zandvoort, waar er een speciale parkeerplaats in de paddock was gereserveerd.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet