Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

BRSCC Euro Fest Zandvoort: “Caterham rules” op Circuit Park Zandvoort dit weekend

R300 John cooper

Het is al Caterham wat de klok slaat tijdens dit Zandvoortse feestje van de British Racing & Sports Car Club (BRSCC). Of het scheelt toch niet veel. In elk geval is deze Euro Fest een Brits onderonsje. En dat staat zoals je weet garant voor keihard en close racen in een gemoedelijke sfeer.

Tekst: PR/Autosport.nl
Foto's: Snappy Racers

G27P2198

De duels op de track tussen Caterhams worden altijd bevochten met veel stof en grind. Bezem en blik staan dus al klaar, want tijdens het weekend van 20 en 21 juni treden de duivelse zeepkisten maar liefst acht keer aan. Naargelang we spreken over het Roadsport, Tracksport of Supersport Championship worden er telkens meer paarden in het gareel gebracht.

De 'icing on the cake' - het toetje zeg maar - zijn de Caterham Superlight R300's. Alsof 175 pk voor amper 500 kg nog niet voldoende was, krijgen de bolides ook nog eens een sequentiële zesversnellingsbak van Sadev opgeschroefd. Volgens de organisatie om nog sneller en preciezer te kunnen schakelen. En vooral nóg closer te kunnen racen. En ze zaten al op een zakdoek achter elkaar te slipstreamen.

Het enige niet Caterham materiaal dat tijdens deze Euro Fest op het circuit wordt toegelaten, zijn de Boxsters en de 924's van het Porsche Championship. Een vijftal rijders uit de DNRT, Oliver Naaktgeboren, Joey Swart, Peter van Embden en beide Volvo 850 giganten Johan Hoogewerff en Jochen Petke, gaan zich meten met hun Engelse collega's in een tweetal races van de Toyo Tires Racing Saloons. Ook wordt er maar liefst vier keer gestart in de BRSCC Zandvoort Sports & Saloon Trophy. Kortom wie van ouderwetse Engels racewerk houdt moet beslist gaan kijken.

TIJDSCHEMA

ALLE DEELNEMERS
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet