Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Renault Sport Trophy: Gonda en Schothorst winnen op de Hungaroring

start sunday-renault-trophy

Richard Gonda (ART Junior Team) en Steijn Schothorst (Equipe Verschuur) reden naar de overwinning tijdens de Renault Sport Trophy races van zondag op de Hungaroring. Een dag eerder reed het duo Wolfgang Reip en David Cebrian naar de winst in de Endurance wedstrijd. Op zondagmorgen domineerde Richard Gonda de Prestige Sprint race tegen Dario Capitanio (Oregon Team) en Diederik Sijthoff (V8 Racing). In de middag ging de grootste beker van de Elite Sprint race naar Steijn Schothorst, gevolgd door de voormalige Formula Renault 1.6 NEC Junior kampioen Roy Geerts (V8 Racing) en Vittorio Ghirelli (Zele Racing).

nummer2-trophy

Prestige Sprint
Gestart vanaf de pole position had Richard Gonda de beste start en pakte meteen voorsprong op Dario Capitanio om deze tijdens de wedstrijd verder uit te bouwen. Diederik Sijthoff reed op de derde plaats terwijl Stefano Costantini (Oregon Team) van een derde naar de zevende plaats terugzakte achter Max Braams (V8 Racing), Toni Forné (ART Junior Team) en David Cebrian (Monlau Competicion).

Richard Gonda won de race met een voorsprong van 25 seconden op Dario Capitanio. Diederik Sijthoff moest zijn laatste podiumplaats nog succesvol verdedigen tegen de aandringende Max Braams. De verdere punten werden verdeeld door Stefano Costantini en David Cebriani op plaats zes. Toni Forné, Antonio Coimbra (Equipe Verschuur), Philippe Bourgois (Zele Racing) en Jeroen Schothorst (Equipe Verschuur) maakten de eerste tien compleet.

UITSLAG RACE

Stand in Prestige klassement:
1. D. Sijthoff – 52 points, 2. R. Gonda – 50, 3. D. Capitanio – 33, 4. M. Braams – 32, 5. T. Forné – 30

duel trophy

Elite Sprint
Al op zaterdag liet Steijn Schothorst al zien wie de snelste rijder was op de Hungaroring en pakte de pole position voor de Elite Sprint race gevolgd door Vittorio Ghirelli en Wolfgang Reip (Monlau Competicion). Steijn Schothorst had de beste start en ging als koploper de eerste bocht in, met achter hem een verrassend snel gestartte Roy Geerts die zich als vierde gekwalificeerd had. Derde man Vittorio Ghirelli kwam minder snel uit de startblokken en kwam onder druk te staan van Wolfgang Reip en Andrea Pizzitola.

In het verloop van de race was niemand opgewassen tegen de superieure Schothorst die met meer dan tien seconden voorsprong op Roy Geerts de wedstrijd op zijn naam schreef. Ondanks de enorme druk behield Vittorio Ghirelli tot aan de finishlijn zijn laatste podiumplaats op Wolfgang Reip en Andrea Pizzitola. David Fumanelli (Oregon Team) werd zesde na inhaalacties op Luciano Bacheta (Oregon Team) en Nicky Pastorelli (V8 Racing). In de slotfase werd Pastorelli nog gepasseerd door Federico Leo (V8 Racing), terwijl Indy Dontje (ART Junior Team) op de valreep de tiende plaats pakte na een ongeluk tussen Alan Hellmeister (Oregon Team) en Bas Schothorst (Zele Racing).

UITSLAG RACE

Stand in Elite klassement:
1. S. Schothorst – 75 points, 2. W. Reip – 45, 3. A. Pizzitola – 43, 4. V. Ghirelli – 35, 5. R. Geerts – 24

reip

Endurance
Het Monlau Competicion duo Wolfgang Reip en David Cebrian won de Endurance race van de Renault Sport Trophy op zaterdag. Gestart vanaf een derde plaats schoof de Belgische winnaar van de GT Academy 2012 naar een tweede plek om daarna de wagen over te geven aan zijn nieuwe teamgenoot Cebrian. De Spanjaard was uiteindelijk ook te sterk voor Steijn en Jeroen Schothorst (Equipe Verschuur #10), die terugzakten naar een vijfde plaats. Reip en Cebrian pakten de winst voor het duo David Fumanelli/Dario Capitanio (Oregon Team #8), en Andrea Pizzitola/Richard Gonda (ART Junior Team #2).

podium

UITSLAG ENDURANCE

Stand in Endurance:
1. Fumanelli/Capitanio – 43 points, 2. Reip – 37, 3. Bacheta/Nalio – 30, 4. Pizzitola/Gonda – 30, 5. Cebrian – 25

actie-trophy

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet