Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Indy Dontje op titeljacht in Renault Sport Trophy

dontje RS01 01

Indy Dontje zal dit seizoen ook uitkomen in de nieuwe Renault Sport Trophy welke aanstaand weekend haar opwachting maakt tijdens de World Series by Renault op Spa-Francorchamps. Bij het gerenommeerde ART Junior Team treft de 22-jarige Noord-Hollander de Spanjaard Toni Forne als teamgenoot. In de Renault Sport RS 01 wil Dontje al dit seizoen direct meestrijden om de winst in de zogenaamde 'Elite' klasse!

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: PR

Op uitnodiging van Renault Sport heeft Dontje afgelopen winter op zowel Motorland Aragon als het circuit van Valencia al kennisgemaakt met deze nieuwe en bloedsnelle opvolger van de succesvolle Megane Trophy V6. Binnen het Franse ART Junior Team treft de snelle Nederlander de 42-jarige Toni Forne, die als 'Prestige' rijder het team van eigenaar Thibaut de Merindol zal aanvullen. Dontje wil dit jaar - naast zijn deelname aan de Blancpain Endurance Series voor Astana by ROWE RACING - direct een gooi doen naar het kampioenschap in zijn klasse en natuurlijk als duo met Forne ook meestrijden om algemeen succes.

Over de Renault Sport Trophy
Na maanden van voorbereiding maakt de Renault Sport RS 01 dit weekend zijn langverwachte debuut op de Europese circuits. Iedere deelnemende auto wordt bemand door twee coureurs, een 'Elite' en een 'Prestige' rijder. Beide rijders hebben een eigen kwalificatiesessie voor hun individuele races, terwijl ze om beurten (race-by-race) zich dienen te plaatsen voor de gecombineerde races. De kalender van de Renault Sport Trophy telt dit seizoen zes meetings. Na de seizoenopener op het Belgische Grand Prix circuit staan vervolgens de Hungaroring, Silverstone, Nurburgring, Le Mans en Jerez op het programma. Tijdens de collectieve driedaagse pre-season test op Valencia noteerde Dontje al direct de op-een-na-snelste rondetijd, dus de Nederlander kan niet wachten om dit weekend op het uitdagende heuvelachtige circuit in actie te komen.

dontje RS01 02

Indy Dontje: "Ik kijk heel erg uit naar deze nieuwe uitdaging. Ik wil graag Renault Sport bedanken voor deze kans, vanaf het eerste moment dat ik in de auto plaats nam was ik direct onder de indruk van de snelheid van de auto, de sublieme organisatie van het kampioenschap en het hoge niveau van mijn tegenstanders. Natuurlijk wil ik ook graag AMG bedanken voor hun support. Omdat ons seizoen in de Blancpain Endurance Series maar vijf raceweekenden telt en geen clashes heeft met de Renault Sport Trophy bieden zij me de de mogelijkheid om hier nog meer ervaring op te doen om zo een betere professionele coureur te worden. Ik leg de lat dan ook graag hoog en wil ieder weekend meedoen om de winst!"

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet