Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Rijkelijk gevuld tijdschema bij Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort

Persbericht - Pinksterraces2015-pre4-Essay-1-pb

Een van de hoogtepunten van het voorjaar wordt gevormd door de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort. Op 23 en 24 mei staat het Zandvoortse racecircuit in het teken van een sterk programma met internationale raceklassen. Zes raceseries maken hun opwachting en dat levert een boeiend schouwspel op voor het publiek, met dikke GT's, stoere cupracers, competitieve roadsters en snelle formulewagens. Voor het eerst in de geschiedenis van de Pinksterraces zal er alleen op zaterdag en zondag (1e pinksterdag) geracet worden. Op 2e Pinksterdag zijn er geen Pinksterraces.

Tekst en foto's: PR

Persbericht - Pinksterraces2015-pre4-KTM

Het programma kent als hoofdattractie de Competition102 GT4 European Series. Deze raceklasse heeft in 2015 nog meer variatie in het startveld en bij de openingsrace op Nogaro bleken de verschillende GT's erg aan elkaar gewaagd. Op de grid verschijnen achttien krachtige bolides. Bekende strijdwapens als de BMW M3 GT4, Chevrolet Camaro, Aston Martin Vantage GT4 en Lotus Evora GT4, nemen het in de GT4-arena op tegen de verbeterde Nissan 370Z en de nieuwe Sin R1 GT4. De strijd op Circuit Park Zandvoort wordt nog heviger, nu ook de machtige Chevron GT4 en de nieuwe (en debuterende) KTM X-Bow GTR zich op het asfalt melden. De Competition102 GT4 European Series heeft een race op zowel zaterdag als zondag. Met de Nederlandse deelname van onder andere Ricardo van der Ende, Duncan Huisman, Bernhard van Oranje en Simon Knap is er voldoende potentie voor een Nederlandse zege.

Persbericht - Pinksterraces2015-pre4-Essay-2

Een andere smaakmaker wordt gevormd door de KIA Lotos Race. Deze sensationele merkencup met de pittige KIA Picanto is afkomstig uit Polen. Een boeiend startveld met gelijkwaardige KIA cupauto's heeft twee wedstrijden op het programma op zondag 24 mei. Interessant wordt daarbij de gast-deelname van TopGear Magazine redacteur Ruben Baeten, die zijn lokale kennis in deze competitieve serie hoopt te benutten. Het publiek kan zich in ieder geval voorbereiden op felle slipstreamgevechten tussen de twintig gelijkwaardige KIA cupracers.

Persbericht - Pinksterraces2015-pre4-Essay-4

Met de Ribank Mazda MaX5 Cup kent het raceschema van de Pinksterraces niet alleen een zeer spannende raceklasse, maar ook nog eens de grootste merkencup van het Pinksterweekend. Niet minder dan vijftig felle Mazda MX-5 roadsters racen op beide wedstrijddagen naar de beroemde Tarzanbocht. De deelnemers zijn, dankzij de technische reglementen, erg aan elkaar gewaagd en een goede prestatie bij de Pinksterraces zal het resultaat van een goede tactiek en veel lef moeten zijn. De beide Mazda races worden op zondag 24 mei verreden.

Persbericht - Pinksterraces2015-pre4-S Eckardt- 5-pb

Ook de Cup & Tourenwagen Trophy maakt zijn opwachting. Deze klasse staat open voor diverse cupracers en toerwagens uit voormalige merkencups en kampioenschappen. Zo is aantal coureurs actief met snelle Porsche cuprace bolides, terwijl ook een aantal, Mini's, Renault Clio's en Citroën Saxo's deel uitmaken van de starting grid. Het kampioenschap staat ook open voor de zwaardere toerwagens, met als resultaat een inschrijving van de krachtige SEAT Leon Supercopa en de succesvolle Audi TT. Meer dan 25 auto's verschijnen aan de start van de wedstrijden die zowel op zaterdag als zondag plaats vinden.

Melroy 2

Een extra trekpleister is de Marcel Albers Memorial Trophy. In deze klasse wordt gestreden om een trofee ter nagedachtenis aan Marcel Albers. Aan de start verschijnen verschillende Formule Ford Kent formulewagens met coureurs uit verschillende landen, waarbij de inschrijflijst inmiddels meer dan dertig auto's. De eerste race met de Formule Ford racers zal op zaterdag plaats vinden, de tweede manche staat op het programma voor zondag.

Daarnaast komt de Historic Monoposto Racing serie in actie met snelle Formule 3, Formule Ford 2000 en Formule Vee's uit de jaren '70 en '80. Twee races zullen op zondag worden verreden..

Toegangskaarten
Alle toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) of bij een van de ruim 450 Primera winkels. Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa's op het evenement zelf. Zo kost een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, pitsdak, Grid Walk én de Paddock Hill Grandstand, in de voorverkoop € 20,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart en betalen in de voorverkoop slechts € 10,00. Ook zijn er duinkaarten verkrijgbaar vanaf € 10,00 (geldig op zaterdag en zondag). Kinderen tot 12 jaar hebben het hele weekend gratis toegang tot het duingebied en de overdekte hoofdtribune.

Tijdschema van de Pinksterraces

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet