Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Jubilaris Cor Euser samen met 17-jarige Huub Delnoij in Supercar Challenge

lotus exige a

17 jaar lijkt een magische leeftijd te zijn voor autosporttalent. Komend weekend rijdt er weer zo'n jonge rijder, ditmaal tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort in de Supercar Challenge. Zijn naam is Huub Delnoij en hij is de teamgenoot van een coureur die maar liefst 40 jaar ouder is, niemand minder dan Cor Euser. De Paasraces zijn voor Euser sowieso heel bijzonder, want dan is het namelijk precies 35 jaar geleden dat hij zelf debuteerde in de autosport.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: PR

huub delnoij

Voor Delnoij is het komend weekend niet eens zijn debuut in de autosport, want al vorig seizoen debuteerde de toen nog 16-jarige inwoner van Wamel in Gelderland al vanaf de Gamma Racing Days op Assen in de Supercar Challenge. Een klinkend debuut, want hij scoorde in de Sport-divisie direct een podiumplaats. In december deed Delnoij op Portimao mee aan de Maxi Endurance race, een 32-uursrace en de langste lange afstandsrace ter wereld. In deze race werd Delnoij met zijn team knap derde.

lotus exige

Kenmerkend voor Delnoij is dat hij heel constant kan rijden. Een perfecte eigenschap natuurlijk voor de enduranceracerij en laat dat nu net het doel zijn van de jonge coureur, zijn droom is deelname de 24 uur van Le Mans. De basis voor het feit dat hij erg constant kan rijden is, naast een aantal seizoenen karting waarin hij ook tegen o.a. Max Verstappen reed, oefenen in een racesimulator. Vrijwel dagelijks is Delnoij in de simulator te vinden en daardoor kon hij afgelopen seizoen op bijvoorbeeld Brands Hatch, een circuit waar hij nog nooit eerder geweest was, direct winnen in de Supercar Challenge Sport-divisie.

lotus exige z

Huub Delnoij rijdt met Cor Euser in een Lotus Exige van Lotus importeur Van der Kooi. Euser kijkt ernaar uit om met zijn jonge teamgenoot aan de start te verschijnen: "Huub is een talent, dat had ik al snel gezien. We gaan er samen een mooi seizoen van maken in de Supercar Challenge. Naast in de Sport-divisie met de Lotus rijd ik ook weer met mijn Marcos in de GT-klasse. Die klasse rijdt niet tijdens de Paasraces, maar start pas in mei op Zolder. Wellicht dat ik ook samen met Huub in de Marcos ga rijden."
Cor Euser kijkt uit naar zijn 35-jarig jubileum. "Het is toch wel heel bijzonder om na zoveel jaren racen nog steeds actief te zijn. In de loop der tijd heb ik natuurlijk heel veel rijders zien komen en gaan. Hoe mooi is het dan niet om nu aan de start te mogen verschijnen met zo'n jong talent. Ik hoop dat de Paasraces weer een memorabel weekend gaat worden!"

lotus exige b
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet