Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
AUTO GP

AUTO GP: Antonio Pizzonia (Zele Racing) zet de snelste ronde tijdens test in Vallelunga (Italië)

pizzonia-autoGP

Antonio Pizzonia, coureur bij Zele Racing, werkte naar de snelste rondetijd bij de openingstest van het 2015 Auto GP seizoen op het circuit van Vallelunga in Italië. De Braziliaan, die enkel de tweede testdag kon rijden, liet de klok stoppen op 1'23"196 en completeerde 50 ronden. De een na snelste ronde werd gezet door de Duitser Sebastian Balthasar, die zes tiende van een seconde achterbleef, rijdend in een auto van het Nederlandse team Manor MP Motorsport.

Tekst en foto's: PR


balthasar-autoGP
Sebastian Balthasar in actie voor Manor MP Motorsport

De kampioen van de serie in 2013 Vittorio Ghirelli pakte de derde plaats voor Ibiza Racing Team. Ter voorbereiding op zijn test volgende week in de GP2 in Abu Dhabi reed Rene Binder een vierde tijd voor Giuseppe Cipriani die 59 rondes reed met daarachter, zijn teamgenoot bij Virtuosi Racing, Nikita Zlobin.

De Rus, komende uit het SMP Racing programma, volbracht 51 ronden om Francesco Dracone rijdend voor Super Nova International voor te blijven. Hij was in de ochtend sessie lid van het leidende groepje dat op de 'Medium' banden reed na de regen die het ochtendprogramma op de eerste dag verstoorde. Op de tweede dag was het de mist die voor vertraging zorgde en de testsessie verschoof van 09:30 naar 10.30 uur. Om de teams voldoende tijd te bieden haalden organisatoren Enzo Coloni en het Nederlandse ISRA de lunch-stop uit het programma zodat de teams naar believen de 7 beschikbare uren op de baan konden benutten. Om die van banden te voorzien bood Kumho Tyre, officieel leverancier van de serie, drie compounds: 2 sets Medium, 1 set Soft alsook 1 set SuperSoft per auto.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet