Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Alonso trekt zich terug voor Grand Prix van Australië

Alonso

Wat al verwacht werd is nu officieel: Fernando Alonso zal in Australië niet van start gaan. Daarmee volgt de Spanjaard het advies van zijn artsen om nog niet te gaan rijden op. Kevin Magnussen mag nu bij McLaren het seizoen 2015 van start gaan.

Alonso heeft afgelopen nacht nog enkele medische testen gedaan en hoewel de artsen tevreden zijn met het herstel na zijn lichte hersenschudding, opgelopen op 22 februari tijdens een crash bij de testen op het circuit van Barcelona, zijn zij bang dat deelname aan een F1-race in deze fase een verslechtering van zijn situatie kan veroorzaken.

McLaren verklaart: "Fernando's artsen hebben hem aangeraden op dit moment elk risico te vermijden om een nieuwe hersenschudding op te lopen, zo kort na zijn eerste. Dit is de normale medische procedure bij behandeling van een hersenschudding bij sporters. Fernando verwacht zelf wel op tijd te zijn hersteld voor deelname aan de tweede Grand Prix in Maleisië op 28 maart. Wij als team staan volledig achter het besluit van Fernando om het advies van zijn artsen te volgen."

Kevin Magnussen is in Australië nu de teamgenoot van Jenson Button.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet