Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Kurt Busch ondertekent rehabilitatieprogramma bij NASCAR. Racetoekomst blijft onzeker!

Kurt Busch heeft afgelopen vrijdag een door NASCAR aanbevolen rehabilitatieprogramma ondertekend. Concreet houdt dit in dat de NASCAR-organisatie de coureur richtlijnen voor een mogelijke rehabilitatie aanbevolen heeft zodat hij zichzelf beter onder controle kan houden. Busch werd voorafgaande aan de Daytona 500 wegens huiselijk geweld aan de vooravond van de wedstrijd in Dover door NASCAR geschorst.

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR

2015 Kurt Busch
Kurt Busch hangt een onzekere racetoekomst boven het hoofd. Dit ondanks het tekenen van voorwaarden voor een rehabiliatatieprogramma. Een openbare aanklager in Delaware heeft zijn lot in handen.

Kurt Busch ondertekent rehabilitatieprogramma
Kurt Busch afgelopen vrijdag een door NASCAR aanbevolen rehabilitatieprogramma ondertekend. Concreet houdt dit in dat de NASCAR-organisatie de coureur richtlijnen voor een mogelijke rehabilitatie aanbevolen heeft zodat hij zichzelf beter onder controle moet houden. NASCAR heeft daarbij gebruik gemaakt van een externe consultant. NASCAR heeft de voorwaarden om zijn schorsing ongedaan te maken alleen gebaseerd op de feiten die tot nu toe bekend zijn. Een woordvoerder van NASCAR weigerde te vertellen aan welke voorwaarden Busch moet voldoen om zijn terugkeer te bespoedigen.

Na een woede-uitbarsting van Busch in diens motorhome, tijdens het wedstrijdweekend in Dover vorig jaar, diende zijn voormalige vriendin Patricia Driscoll wegens huiselijk geweld een klacht in. Die werd door een lokale rechtbank in Delaware gehonoreerd.

Openbare aanklager heeft lot Busch in handen
Zelfs als Busch aan de door NASCAR gestelde voorwaarden voldoet is het absoluut niet zeker of zijn schorsing wordt opgeheven. De kans van een levenslange ban hangt Busch nog steeds boven het hoofd. Welke stappen Busch de komende weken in het NASCAR rehabilitatieprogramma ook onderneemt alles hangt af van de openbare aanklager in Dover. Mocht hij vanwege een crimineel vergrijp tot vervolging overgaan dan lijken zijn dagen in de racerij zo goed als geteld. En de openbare aanklager heeft al aangekondigd dat hij met het geval Busch voorlopig geen haast heeft......... Voorlopig neemt Regan Smith bij het team van Stewart Haas diens plek in.

2014 Regan Smith
Regan Smith krijgt bij SHR Racing een gouden kans.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet