Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Balans wordt opgemaakt na wintertests, Verstappen is er klaar voor

Verstappen dag 3

Het Formule 1-circus heeft de wintertests afgesloten; over twee weken is in Melbourne het eerste raceweekend al achter de rug. De slotconclusies van de laatste testweek: aan de verhoudingen voorin lijkt weinig veranderd, McLaren heeft nog veel werk voor de boeg en de Toro Rosso-rookies zijn klaargestoomd.

Tekst: Daan Jeuken. Foto: Patrick van Doorn

Kilometervreter
Max Verstappen en Toro Rosso-collega hadden deze winter beide zes testdagen om zich klaar te stomen voor de Grand Prix van Australië. De twee vraten in de laatste testweek dan vooral veel kilometers. Sainz reed donderdag 86 ronden en gisteren 132, Verstappen reed er vrijdag 139 en vandaag 87. Met de betrouwbaarheid van de Toro Rosso zit het dus wel goed, met het zelfvertrouwen van Verstappen ook.

"Ik heb een erg goed gevoel over het testseizoen, waarin ik veel rondjes heb gereden. Ik heb veel geleerd over de auto, de set-up en ik weet waar ik me nog kan verbeteren. Ik kan niet wachten om over twee weken in Melbourne te gaan racen. We hebben een goed pakket en ik voel me klaar om te gaan racen.

Mercedes voorop
Over testtijden valt over het algemeen niet veel te zeggen, maar het lijkt erop dat er aan de verhoudingen voorin ten opzichte van vorig jaar niet veel is veranderd. Mercedes lijkt nog steeds een voorsprong te hebben, al klaagden Rosberg en Hamilton wel allebei zich (nog) niet helemaal lekker te voelen in de 'F1 W06 Hybrid'. Op de plaatsen achter Mercedes lijken wederom Williams, Red Bull en Ferrari aanspraak te maken.

Nog geen beterschap bij McLaren
Bij McLaren was het de hele winter kommer en kwel en dat veranderde in de laatste vier dagen niet. Door de crash van Alonso stapte Kevin Magnussen gisteren in, maar ook hij zat meer stil dan dat hij reed. Button reed donderdag 7 ronden, maar had vrijdag een eenmalige opleving met 101 omwentelingen. "Het voelt alsof het er duizend waren", aldus de Brit. Helaas was dit geen voorbode voor succes; Magnussen reed gisteren 39 ronden en Button vandaag 30. Daarbij komt dat McLaren zo druk was om de auto überhaupt de baan op te krijgen, dat ze nog nauwelijks tijd hebben om aan hun prestaties te werken; de zilverpijlen eindigden drie van de vier dagen als voorlaatste. 

 
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet