Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Marussia dit seizoen toch weer van de partij

Bianchi

Marussia is herrezen uit de dood. Het vorig jaar ter ziele gegane team heeft zich opgericht en zal in 2015 alsnog deelnemen aan het wereldkampioenschap Formule 1. Daarmee staan er volgend jaar tien teams, en dus twintig rijders, aan de start. De Brit Will Stevens zal rijden voor het team dat onder de naam Manor Marussia is ingeschreven, een tweede rijder moet nog worden benoemd.

Tekst: Daan Jeuken

Investeerder
Marussia werd vorig jaar oktober onder curatele gesteld en miste de laatste drie races van het vorige seizoen. Het had er alle schijn van dat het team, net als Caterham, niet meer terug zou keren, maar toen kwam de Brit Stephen Fitzpatrick om de hoek kijken, grote baas van energieleverancier Ovo Energy. Fitzpatrick financierde de redding van Marussia op persoonlijke titel. Hij had vanuit zijn achtergrond aanvankelijk zijn zinnen gezet op een avontuur in de Formule E, maar greep deze buitenkans aan om de Formule 1 binnen te stappen.

Wagen halsoverkop aangepast
Om in Melbourne te kunnen starten, draait het team momenteel overuren. Het idee om met de 2014-bolide te starten werd geblokkeerd door Force India en dus moet de oude bolide nu halsoverkop worden aangepast aan de regels van 2015. Manor zegt op schema te liggen: dinsdag worden de crashtests verricht, als die worden doorstaan kan de bolide eind volgende week naar Melbourne worden verscheept. Met een snel geüpdate wagen die vorig jaar al achteraan reed, zal het echter een hele kluif worden om in de kwalificatie überhaupt de 107 procent te halen.

Achter Sauber
Dankzij het puntje dat Jules Bianchi vorig jaar in Monaco scoorde, eindigde Marussia vorig jaar als negende constructeur, voor het puntloze Sauber. Dat zou een flinke smak premie opleveren, maar nu is de geldpot al naar Sauber gegaan. Manor Marussia is dan ook als tiende team aan de deelnemerslijst toegevoegd.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet