Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: 2015 Kleurenschemapresentaties diverse teams

De afgelopen dagen hebben de diverse teams hun 2015 kleurenschema's aan de media gepresenteerd. Het meest opvallende kwam van het Holden Racing Team dat dit jaar haar 25 jubileum viert. Ook Erebus, GRM Polestar Volvo en FPR toonden hun schema's,

Tekst Willem J. Staat
Foto's Holden/Erebus/GRM Polestar Volvo/FPR

hrt-launch race
Het Holden Racing Team viert dit jaar 25e verjaardag.

Kleurenschemapresentaties teams
De afgelopen dagen hebben de diverse teams hun kleurenschema's voor het seizoen 2015 aan de media gepresenteerd. Het Holden Racing Team viert dit jaar haar 25-jarig jubileum in de V8 Supercars. Bij Holden maakt men gebruik van rood en zwart waarin de sponsorlogo's van Holden, SP Tools, Mobil, HSV en Monster Energy in zijn verwerkt.

2015 HRT Livery Zelfs de slag van Gallipolli in het Ottomaanse rijk is in dit kleurenschema verwerkt.

Simon McNamara van Holden Motorsport: " Holden is natuurlijk een icoon van de Australische autosport en daar kunnen we op de dag van de 25e verjaardag trots op zijn. Vanaf Adelaide tot Sydney hopen wij successen te kunnen vieren. Ook zijn de ANZAC kleuren in de fabrieks Holdens verwerkt. Dit herinnert aan de slag bij Gallipolli in het Ottomaanse rijk(Turkije) waaraan voor het eerst ook Australische en Nieuw Zeelandse troepen exact 100 jaar geleden deelnamen. Garth Tander en James Courtney zijn voor het vijfde achtereenvolgende seizoen teamgenoten bij HRT. Voor de Pirtek Endurance Cup vertrouwt men bij Holden op de diensten van Warren Luff en Jack Perkins.


2015 Erebus livery
Eenvoud siert het Erebus Solar Australia kleurenschema.
 
Erebus
De Erebus E63 AMG bolides zijn nu in een zilverachtig/blauw kleurenschema gespoten. Sponsoring komt van SOLAR Australië. En ze hebben bij SOLAR en Erebus wel een leuke slogan op de auto's van Will Davison en Ashley Walsh. "Get off the grid" Daar kunnen we weinig meer aan toevoegen.

2015 GTM Volvo
Geen verrassingen bij GRM Polestar Motorsport.

De kleurenschema's van GRM Polestar en FPR waren eigenlijk al een beetje bekend. Na de Sydneytest zijn er bij beide teams minimale veranderingen aangebracht. Scott McLaughlin is inmiddels wel de prestigieuze Barry Sheene Medal toegekend. Hij kreeg deze voor zijn fantastische prestatie tijdens de Clipsal 500 in 2014 toen hij met een onvergetelijk debuut het publiek op de banken wist te brengen. Bij GRM Volvo Polestar is de 32-jarige David Wall zijn teamgenoot.

Bij Prodrive rijden FG-Ford's van Mark Winterbottom en Chaz Mostert in de vertrouwde Pepsi Max kleuren. Wel werd het Nieuw Zeelandse Super Black Racing met André Heimgartner eveneens bij Prodrive ondergebracht. De Clipsal 500 vindt a.s. weekend in Adelaide plaats.

2015 FGX Livery


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet