Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Jorn Boertien wil podiumplaatsen in 2015

480 boertien 2

De 5 uur van Assen van 15 februari jl. was een nieuwe uitdaging voor de talentvolle PTC-coureur Jorn Boertien. Tijdens deze eerste endurancerace van ACNN op het TT-circuit van Assen vormde Boertien een team met de Fransman Frederic Cornec. Het bleek een succesvolle combinatie te zijn, want ze finishten na 5 uur als tweede en de eerste doelstelling voor 2015 is daarmee direct behaald. Een reden om kennis te maken met dit jonge racetalent.


Tekst en fotografie: PR

480 boertien 3

Op 5-jarige leeftijd zat hij voor het eerst in een kart. Het is het bekende verhaal van een vader die actief is in de kartsport. Vader Bert Boertien nam zijn zoon Jorn al op zeer jonge leeftijd mee naar het kartcircuit, waardoor de jonge Boertien werd besmet met het racevirus.

Bij een bezoek aan Heide/Mulder karting zag Jorn een kleine kart staan. Hij wilde dat zijn vader hem direct aan zou schaffen. Maar dit was een brug te ver. Er was intensief overleg thuis tussen vader en moeder en uiteindelijk werd de kart aangeschaft. Op zijn zevende jaar startte Jorn in zijn eerste echte kartrace. Hij deed dit in een minikart met een 60cc motor in het Duits/Nederlandse kampioenschap KSV Saterland. De jaren daarna werd er in diverse kartklasses gereden bij junioren en senioren in het Nederlands en Belgisch kampioenschap.

480 boertien 1

Na 10 jaar karten debuteerde de toen 15-jarige student voertuigtechniek aan het Hoogeveense Roelof van Echten College in 2014 in de PTC cup op het TT-Circuit Assen. Mede door de sponsor Jumiko uit Emmen, een bedrijf gespecialiseerd in noodverlichting, kon deze overstap gemaakt worden. Vader Bert Boertien laat trots weten dat de wagen, een Toyota Aygo, met behulp van de sponsoren is aangeschaft en volledig in eigen beheer is opgebouwd.
Het seizoen 2014 was een echt leerjaar, waar begeleider oud-coureur Willem van Dalen en vader en zoon Boertien met een goed gevoel op terugkijken. Er werd weinig schade gereden en een 4e plaats in de eindstand van de PTC cup stemde tot tevredenheid.

Voor 2015 wil het team van Jorn Boertien de lat weer een stukje hoger leggen. Een hogere klassering in de PTC cup en podiumplaatsen moeten mogelijk zijn.

480 boertien 4

Het racen bij de ACNN bevalt het Team Jorn Boertien goed. Er is een gezellige sfeer en alles is goed geregeld. Toekomstambities zijn er zeker bij deze jonge talentvolle coureur en een internationale carrière in de autosport is één van zijn dromen. De eerste race van de ACNN wordt verreden op zondag 29 maart op het TT-circuit van Assen. De toegang is gratis.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet