Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Nissan Motorsport en Icom maken gebruik van gloednieuw radiocommunicatiesysteem

Voor het seizoen 2015 heeft men zich bij Nissan Motorsport bewapend met gloednieuwe radiocommunicatiesysteemtechnologie zoals men het in dit kampioenschap nog nooit eerder gezien heeft.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Nissan Motorsport

2015 Nissan Motorsport 2
Bij Nissan Motorsport maakt men in de V8 Supercars gebruik van een volledig draadloos nieuw communicatiesysteem.


Nissan Motorsport en Icom maken gebruik van gloednieuw radiocommunicatiesysteem
Nissan Motorsport en Icom maken in 2015 gebruik van een volledig nieuw radiocommunicatiesysteem. Bij Nissan Motorsport gaat men Icom's IP Advanced Radio System gebruiken en daarmee is men in de V8 Supercars het allereerste team dat een draadloos intercom systeem gebruikt.De Icom IP100H biedt tussen de crew en de auto's een veilige communicatie. Het systeem stelt elke gebruiker in staat om tegelijk te spreken en te ontvangen. Omdat het systeem volledig draadloos is kunnen de teamleden zich vrij in de pitlane of pit bewegen zonder dat ze hun functionaliteit verliezen.2015 is het derde jaar dat Nissan Motorsport in de V8 Supercars actief is. Vanaf het begin is Icom een partner van Nissan Motorsport geweest. Daarvoor was men partner van het voormalige Kelly Racing. Het logo van de fabrikant is duidelijk zichtbaar op de voorspoiler en achteruitkijkspiegels.

Scott Sinclair, sportdirecteur van Nissan Motorsport
"Het is niet alleen fantastisch dat wij ons contract met Icom hebben kunnen vernieuwen maar ook dat wij het naar de volgende level kunnen brengen. Voor 2015 heeft men bij de V8 Supercars in de radiosystemen een aantal veranderingen geïntroduceerd en in samenwerking met Icom passen wij een verbeterd nieuw systeem tussen auto's en crew toe.Mensen realiseren zich vaak niet hoe belangrijk de communicatie van het team in de pitlane is, welke banden erop moeten, hoeveel brandstof erin moet. De normale conversatie van een crew tijdens een wedstrijd.Wij zijn het eerste team dat van het gloednieuwe IP Advanced Radio System gebruik maakt. In tegenstelling tot een traditioneel radionetwerk maakt het gebruik van een draadloos IP netwerk dat naar alle teamleden en auto's een veilige link heeft.Ondanks het keiharde milieu waarin wij werken betekent de toepassing van dit systeem in de pitlane een volledig nieuwe manier van werken."

Masahiko Komoda, Managing Director, Icom Australia
"Icom Australia is er trots op dat zijn het contract met Nissan Motorsport hebben kunnen verlengen en een nieuw revolutionair radiosysteem heeft kunnen introduceren. Eén van de grootste uitdagingen van de V8 Supercars is dat de condities en vereisten per seconde veranderen. Het communicatiesysteem dat gebruikt wordt is noodzakelijk voor een succesvolle wedstrijdstrategie van Nissan Motorsport. Het IP Avanced Radio System zorgt zonder storingen voor kristalheldere communicatie en biedt voldoende flexibiliteit en stabiliteit zodat Nissan Motorsport in 2015 het V8 Supercarkampioenschap kan winnen."

2015 Nissan Motorsport 1
Gaat Nissan Motorsport de V8 Supercars titel dit seizoen winnen?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet