Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

PROsport Performance ontwikkelt Porsche 981 Cayman SP voor GT4 European Series

porsche-gt4

PROsport Performance werkt momenteel aan het gereedmaken van de nieuwe Porsche 981 Cayman SP voor deelname aan het seizoen 2015 van de GT4 European Series. De Porsche-specialist uit het Duitse Herschbroich gaat de bolide al eind februari voor het eerst testen.

Tekst en foto's: PR

PROsport Performance kent een sterke reputatie op het gebied van de preparatie van Porsches. Zij brachten als eerste een Cayman naar het Duitse VLN-kampioenschap en ontwikkelden vorig jaar een Cayman voor de SP6-divisie. In deze categorie schreven zij de titel direct op hun naam.

De Porsche 981 Cayman SP, die het team momenteel ontwikkelt, is niet de race versie van het GT4-model dat Porsche binnenkort onthult op de autobeurs van Genève. "Wij hebben onze auto vorig jaar november besteld om op tijd klaar te zijn voor seizoen 2015," verklaart Chris Esser, mede-eigenaar van het team.

Zodra de GT4-homologatie voor de Porsche met productienummer 981 wordt afgegeven, wordt de 385 pk sterke raceauto met PDK versnellingsbak en schakelflippers dit jaar nog ingezet op zes verschillende topevenementen in even zoveel landen.

"De GT4 European Series is het perfecte alternatief voor teams die niet genoeg te besteden hebben om aan een GT3-avontuur te beginnen," zegt Steve Buschmann, team manager van PROsport Performance. "De raceklasse is goed georganiseerd, concentreert zich op Europese evenementen en is het perfecte platform om tegen veel verschillende auto's te racen. De onlangs aangekondigde Porsche Cayman GT4 onderstreept dat de GT4-klasse in de toekomst steeds belangrijker wordt. En wij delen deze visie."

De eerste testsessie staat gepland op het Ascari circuit in Spanje en biedt de gelegenheid voor geïnteresseerde rijders om kennis te maken met de auto. "Wij zijn voornemens om een tweede auto voor de GT4 European Series te bouwen zodra wij de homologatie voor de Cayman hebben gekregen. Geïnteresseerde rijders kunnen contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@prosport-performance.de", aldus Buschmann.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet