Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: DJR Team Penske in Shell Helix kleuren voor Clipsal 500

Voor de Clipsal 500 volgend weekend heeft het team van DJR Penske haar nieuwe Shell Helix kleurenschema onthuld. Het team van Bathurst legende Dick Johnson beschikt over een rijke geschiedenis met Shell.

Tekst Willem J. Staat
Foto's DJR Penske

2015 Shell Helix

De DJR Penske Falcon FG X in Shell Helix kleuren. Ook in Indycar reed men bij Penske in deze kleuren

DJR Team Penske in Shell Helix kleuren voor Clipsal 500
Voor de Clipsal 500 in Adelaide volgend weekend heeft het team van DJR Penske haar nieuwe Shell Helix kleurenschema onthuld. Het team van Bathurst legende Dick Johnson beschikt over een rijke geschiedenis met Shell. De onthulling vond plaats in het DJR hoofdkwartier in Queensland. Dick Johnson: "Het is natuurlijk erg bijzonder m de No 17 Falcon weer in het Shell Helix kleurenschema terug te zien. Hiermee komen weer fantastische herinneringen terug en Marcos is de juiste persoon om dit partnership te continueren.

Marcos Ambrose: "Het is een grote eer om Shell Helix en DJR Team Penske voor de eerste race in Adelaide te mogen vertegenwoordigen. Dick Johnson en Roger Penske beschikken over Shell met een rijke historie en het is mooi om het merk op onze Falcon FG X terug te zien.

Teambaas Roger Penske sprak het DJR Penske V8 Supercarteam via een videoboodschap toe. "Vandaag zijn we er trots op om deze samenwerking met Shell Helix en DJR Team Penske bekend te mogen maken. Ik weet dat Dick en zijn team een lange relatie met Shell hebben die al 30 jaar teruggaat. En het is één van de langst durende sport partnerships in Australië. De Penske-organisatie heeft natuurlijk ook een lange succesvolle history met Shell.Binnen onze organisatie is dit werkelijk een waar technologisch partnership. Dit varieert van trucks, automotive tot onze wedstrijdactiviteiten." aldus Penske.

2015 Ambrose Johnson
Marcos Ambrose en teambaas Dick Johnson. 

Montoya en Will Power naar Bathurst 1000?
Eerder deze week hebben zowel de Indycar-coureur Juan Pablo Montoya als Will Power de wens uitgesproken om met DJR Team Penske aan de Bathurst 1000 of de Pirtek Enduro Cup te willen deelnemen. Het Indycar-kampioenschap eindigt immers op 30 augustus. Voor de Pirtek Enduro Cup staan Marcos Ambrose en Scott Pye onder contract. Een wildcard met sponsor X-Box behoort zeker tot de mogelijkheden. Enkele jaren geleden namen de DTM-coureurs Mattias Ekström en Andy Priaulx met een Holden eveneens als wildcard aan de Bathurst 1000 deel.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet