Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Matt Kenseth wint Sprint Unlimited op Daytona

JGR-coureur Matt Kenseth heeft voor de eerste maal in zijn carrière de NASCAR Sprint Unlimited show-wedstrijd op zijn naam geschreven. Het Sprint Unlimited evenement telde de nodige confrontaties en crashes. Van de 25 deelnemers zagen er slechts 12 het zwart-wit geblokt.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2015 SU Kenseth
Matt Kenseth begon het het seizoen 2015 met een overwinning. Een mooi begin voor Joe Gibbs Racing.

Matt Kenseth wint Sprint Unlimited op Daytona
In de aanloop naar de Daytona 500, volgend weekend, heeft JGR-coureur Matt Kenseth de Sprint Unlimited show-wedstrijd op zijn naam geschreven. Komend vanuit Turn 4 verdedigde Kenseth zijn positie uitstekend tegenover merkgenoot Martin Truex Jr. die maar liefst 28 ronden op kop reed. Toen Kenseth Truex in de allerlaatste ronde vol op het gas zag gaan werd hij toch wel een beetje nerveus. Matt Kenseth: "Martin verrichtte uitstekend werk doordat hij mij eerst verdedigde. Toen besloot ik er toch maar voor te gaan. Hij ging behoorlijk in de aanval maar ik beschikte over iets meer toeren waardoor ik hem voor kon blijven."

Martin Truex Jr: "Sinds 2013 heb ik eigenlijk niet meer zo van een wedstrijd genoten. Van Carl Edwards kreeg ik eigenlijk niet de hulp die ik nodig had. Ik heb eigenlijk maar één fout gemaakt en dat was met enkele ronden nog te gaan mijn koppositie prijsgeven. Dit heeft ons gewoon de wedstrijd gekost."Carl Edwards eindigde in zijn allereerste wedstrijd voor JGR-Racing als derde.

2015 SU Crash Ricky Stenhouse Jr. gaat de muur in. Danica Patrick passeert. Aardig Valentijnsgeschenk...........

Tijdens de Sprint Unlimited deden zich de nodige crashes en incidenten voor. Brad Keselowski crashte in de 22e ronde. Bij dit incident waren vijf auto's betrokken. Met nog ruim 28 ronden te gaan kon "The Big One" dan ook niet uitblijven. Greg Biffle draaide Jamie McMurray's Chevrolet plotseling in de rondte omdat die mogelijk "loose" was. McMurray dacht er anders over. "Nou, mijn achterkant was van de grond en hing in de lucht." foeterde de Ganassi-coureur. Denny Hamlin, Clint Bowyer, Paul Menard, Aric Almirola, Tony Stewart, Kurt Busch, Kyle Busch, Kasey Kahne, Kevin Harvick, Jimmie Johnson, Ricky Stenhouse Jr en Matt Kenseth waren er eveneens bij betrokken. Met nog amper zes ronden te gaan moest er voor een tweede maal met Code Rood onderbroken worden. Tony Stewart ging aan Greg Biffle voorbij maar ging in de rondte en Kurt Busch en Jeff Gordon waren er eveneens bij betrokken.



Regerend kampioen Kevin Harvick en Joey Logano toucheerden elkaar even in de uitloopronde (trading paint) en moesten in de pitlane door hun teamleden gescheiden worden. Joey Logano: Kevin is natuurlijk Kevin. Nieuw seizoen maar alles blijft bij het oude. Ik wilde hem alleen maar helpen." Harvick deelde die mening uiteraard niet. "Hij moet in dit soort situaties gewoon zijn hersens gebruiken" aldus Harvick.

2015 Opener
Het seizoen 2015 is definitief begonnen.

Uitslag
1. Matt Kenseth Toyota 75 ronden
2. Martin Truex Jr. Chevrolet 75 ronden
3. Carl Edwards Toyota 75 ronden
4. Casey Mears Chevrolet 75 ronden
5. Kyle Larson Chevrolet 75 ronden
6. Joey Logano Ford 75 ronden
7. Jeff Gordon Chevrolet 75 ronden
8. Kyle Busch Toyota 75 ronden
9. Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 75 ronden
10. Danica Patrick Chevrolet 75 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet