Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
TCR Series

Div: Avontuur voor de TCR International Series begint groots in Maleisië

transport-1

De nieuwe TCR International Series start in stijl, want zij stellen zich voor aan de wereld in het voorprogramma van de Formula 1 Grand Prix van Maleisië op het circuit van Sepang. Daar zal op 28 en 29 maart het openings event plaatsvinden van de TCR International Series.

Tekst en foto´s: PR

transport-2

De eerste tien raceauto's die in 2015 gaan deelnemen in de TCR International Series staan momenteel in de haven van Genua, klaar om verscheept te worden naar Maleisië. Het schip vertrekt zondag 15 februari en zal naar verwachting op 18 maart arriveren in Port Kelang, dat op ongeveer 70 km afstand ligt van het Sepang International Circuit. Een tweede lading met nog tien TCR-wagens en onderdelen zal half maart nog worden ingevlogen.

Programma in Maleisië
De TCR-coureurs rijden op vrijdag twee vrije trainingen van 20 minuten, de uit twee delen bestaande kwalificatie vindt plaats op zaterdag 28 maart om 12.30 uur, dezelfde middag gevolgd door de eerste race om 15.30 uur, precies voor aanvang van kwalificatie Formule 1.
De tweede TCR race start op zondag 29 maart om 12.35 uur, direct voor aanvang van de Grand Prix van Maleisië.

bernie

Bernie Ecclestone gelooft in TCR
Marcello Lotti, initiator van de TCR International Series: "Ik ben Bernie Ecclestone erg dankbaar dat hij gelooft in ons project en ik ben er zeker van dat dit voor alle teams en rijders een ontzettend goede motivatie is. Zij zullen er zeker voor zorgen het publiek een goede opwarming te geven voor de Formule 1-race. "

morbidelli-actie

Morbidelli test Civic
Voormalig Formule 1-coureur Gianni Morbidelli heeft op het circuit van Barcelona twee dagen getest in een door JAS gebouwde Civic TCR. Niet alleen een debuut voor de Italiaan achter het stuur van een TCR auto, maar ook voor de Civic TCR na een korte shakedown in Italië een week geleden.

morbidelli-car

James Rogers, teammanager van West Coast Racing dat drie Civic´s gaat runnen, was blij met de test. "We zijn erg gelukkig dat Gianni onze uitnodiging om de auto te testen heeft geaccepteerd. We geloven dat hij ons met zijn grote ervaring met toerwagens waardevolle informatie kan geven voor de set-up van de auto."

Jordi Oriola racet in TCR International Series
De Spanjaard Jordi Oriola heeft aangegeven in 2015 deel te nemen aan twee TCR International Series evenementen met een ´wild card´. De jongere broer van Pepe Oriola racet dit seizoen alle zeven ronden in de SEAT León Eurocup en combineert dit met deelname aan de TCR International Series van zijn thuisrace in Valencia op 3 mei en in Monza drie weken later.

Oriola98

Jordio Oirola: "Ik ben erg blij dat ik deze twee TCR races kan meedoen, want het is mijn bedoeling om in 2016 aan dit kampioenschap mee te doen. Het zal een nieuw niveau voor mij worden, want ik ga racen tegen de beste toerwagencoureurs van de hele wereld. Mij staat een erg druk seizoen te wachten en ik wil er het beste van maken."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet