Dragracing: Aftrap uit het boekje

ps enders
Erica Enders

Bijna verrassing
In de Pro Stock klasse was het regerend kampioen Erica Enders die in de derde kwalificatierun orde op zaken stelde. Na twee mislukte pogingen was het op zaterdagochtend wel raak en sprong de Elite Motorsports-rijdster met haar tijd van 6,516 seconden van de 17de naar de 1ste plaats. Op twee Jason Line, gevolgd door de sterk voor de dag komende Rodger Brogdon en de in de Pro Stock klasse debuterende Drew Skillman, rijdend in de tweede auto van Elite Motorsports.

ps alund
Jimmy Alund

Na zijn succesvolle invalbeurten van vorig jaar, waarin Jimmy Alund bij Summit Ken Black Racing Greg Anderson verving, was de Zweed terug, maar moest nu genoegen nemen met de oude '09 Pontiac GXP van het team. Met 6,543 seconden bracht de meervoudig FIA Europees kampioen het tot plaats elf. In de eerste eliminatieronde viel het doek voor Alund toen hij geplaagd werd door tyre shake.

ps hf
Erica Enders (voorgrond) wordt geklopt door Drew Skillman

Net als in de kwalificatie, waarin alle zestien auto's binnen 0,1 seconden zaten, waren ook in de eliminaties de verschillen extreem klein. In de kwartfinale werden dan ook twee van de vier runs op reactietijd beslist. Uiteindelijk wist de top vier uit de kwalificaties ook tot de halve finales door te dringen. Enders moest het daarin opnemen tegen haar kersverse teamgenoot Skillman. Hoewel de debutant ruimschoots ervaring heeft opgedaan in de Sportsman klasse, werd toch niet verwacht dat hij Enders zou kunnen kloppen. Toch gebeurde dit en nota bene op reactietijd, waardoor Skillman bij zijn eerste optreden meteen in de finale stond.

ps hf2
Jason Line geeft Rodger Brogdon het nakijken

In de andere halve finale klokten Line en Brogdon met 6,560 seconden exact dezelfde tijd, maar omdat Line sneller had gereageerd op het verspringen van de lichten, passeerde de Summit Camaro net iets eerder de finishlijn.

ps finale
Jason Line voorkomt een eerste zege van Drew Skillman

In een spannende finale was het Line die niet alleen bij de start 0,004 seconden (!) eerder weg was, maar ook in de run een fractie sneller bleek, waardoor de voormalig kampioen de debuterende Skillman het nakijken gaf.