Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Lotus presenteert de E23 Hybrid

lotus-e23h-2

Lotus heeft vandaag beelden vrijgegeven van de E23 Hybrid, de Formule 1-auto waarmee het team uit Enstone de weg omhoog hoopt terug te vinden. De auto maakt komend weekend zijn debuut op Jerez, tijdens de eerste F1-test van 2015.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Lotus F1 Team

Onthulde Force India zijn nieuwe auto nog met een heuse happening in het Mexico van Sergio Pérez, Williams en nu ook Lotus volstaan in een tijd waarin bomen de hemel niet meer halen, met het beschikbaar stellen van officieel fotomateriaal als manier om een nieuw ontwerp te presenteren.

De E23 Hybrid is de eerste Lotus die van een Mercedes-motor gebruik gaat maken. Lotus neemt feitelijk de levering aan McLaren over, dat vanaf dit jaar samenwerkt met Honda. Na een jaar om te vergeten hoopt het voormalige kampioensteam zijn vorm terug te vinden met de Mercedes-motor en een technische afdeling die flink werd opgeschud, maar ook met een auto die in diverse opzichten de mislukte E22 achter zich moet laten.

lotus-e23h-1

Meest in het oog springend is uiteraard het verlaten van de 'klauwneus' van de E22, een concept dat in 2014 niet succesvol was maar in 2015 sowieso is verboden. De E23 Hybrid heeft in plaats daarvan een hogere aanzet en een plotselinge knik in de neus gekregen, uitlopend in een conventionele taps toelopende neuspunt.

Daarnaast ging veel tijd zitten in het herontwerpen van de ophanging. Lotus was vorig jaar een van de voornaamste slachtoffers van het tussentijdse verbod op FRIC-ophangingen.

lotus-e23h-3

Met de E23 Hybrid is Lotus de tweede constructeur die in de naamgeving van de auto het hybride karakter van de krachtbron laat terugkeren. In 2014 vond menig marketeer het al een gemiste kans dat de Formule 1 zich niet méér op zijn vooruitstrevendheid voorstond, zoals in het WEC wél gebeurt. Mercedes maakte al eerder bekend dat zijn nieuwe auto de naam W06 Hybrid krijgt.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet