Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

At Reitsma nieuwe rijder in Avenger Cup

170814 avengercup cpz c

Terwijl veel autosporters genieten van de traditionele winterslaap en zich opmaken voor de komende feestdagen bouwt MB Motorsport stug door aan nieuwe Avengers. Met At Reistma uit Badhoevedorp als nieuwste deelnemer haalt de Avenger Cup weer een zeer ervaren coureur binnen. "Begin jaren 70 racete ik al op Zandvoort in een Cooper bij de NAV. Nog steeds heb ik heel veel plezier in het racen en toen ik afgelopen seizoen zag hoe leuk de rijders in de Avenger Cup het samen hebben, besloot ik om komend seizoen ook in een Avenger te stappen."

Tekst en foto's: PR

480 at reitsma


De in Beekbergen (vlak bij Apeldoorn) geboren Reitsma gaat samen met Co de Vet een team vormen. "Ik ken Co uit de Westfield Cup, waarin ik vanaf het begin in 2008 heb deelgenomen. Wij hebben met ons team Banana Racing altijd enorm veel plezier gehad. Ook nu nog, in het Winter Endurance kampioenschap waarin ik samen met Co en Eelco Sirag een Seat Ibiza bestuur."

Reitsma is dit jaar bij de meeste races van de Avenger Cup geweest. "De sfeer is bijzonder prettig, iedereen helpt elkaar en buiten de races om is het een echte vriendenclub. Maar tijdens de races wordt er volop gestreden en zo moet het ook zijn in de autosport. Dat sprak mij enorm aan en toen ik zag dat alles ook heel betaalbaar is besloot ik ook een Avenger te kopen."

De eerste racemeters werden door Reitsma in de eindjaren 60 afgelegd tijdens zogenaamde behendigheidswedstrijden, beter bekend als de slalomraces. "Ik was er vanaf het eerste uur al bij en werd direct kampioen. Dertien jaar lang heb ik aan deze wedstrijden meegedaan en elk jaar opnieuw werd ik kampioen. Een mooie en gezellige tijd, waarin ik ook nog in het bestuur van organisator Wimedo heb gezeten", blikt Reitsma glimlachend terug.

480 co-de-vet-avenger
Reitsma gaat in het team racen van zijn maatje Co de Vet, hier in de fraaie nummer 8 Avenger.

In de Avenger Cup zal Reitsma komend seizoen gaan racen in een nieuwe Avenger, die het startnummer 45 zal krijgen. Hoewel de Badhoevedorper nog nauwelijks met de auto gereden heeft, hoopt hij tijdens de eerste races van het komende seizoen goed voorbereid aan de start te verschijnen. "Anders dan ik gewend ben ligt de motor in de Avenger achter de bestuurder. Dat zal voor mij wel even wennen zijn. Mijn doelstelling voor 2015 is 'gezellig racen', met de nadruk op gezellig. Ik denk in de middenmoot te kunnen meedraaien, maar of dat ook gaat lukken gaan we volgend jaar zien. Ik kijk er in elk geval reikhalzend naar uit!"

Er is voor geïnteresseerden nog volop gelegenheid om op Circuit Park Zandvoort te testen in een Avenger en net als Reitsma in te stappen voor het nieuwe seizoen. 
Op zondag 21 december is de baan de gehele dag beschikbaar tijdens de Dutch Driving Fun Trackdays. In het nieuwe jaar kan er op vrijdag 2 januari gereden worden, het circuit is van 15.00 tot 19.00 uur beschikbaar voor testen in de Avenger. Op 6 maart tenslotte is er wederom een hele testdag op Circuit Park Zandvoort en meerdere dagen zullen nog ingepland worden. Geïnteresseerden kunnen inschrijven via het contactformulier op de website www.avengercup.nl of per email via info@avengercup.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet