Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Aldert Zijlstra zoekt het avontuur in de Zilhouette Cup

480 aldert zijlstra actie

Aldert Zijlstra raakte via een kennis in contact met de Zilhouette. Een rondleiding in de Zilhouette-fabriek maakte hem zo enthousiast dat hij er direct één kocht en in april van dit jaar maakte Zijlstra al zijn debuut in de Zilhouette Cup. Een korte kennismaking met een enthousiaste Groninger.

Tekst en foto's: PR

480 zijlstra in auto

Aldert Zijlstra is geboren 24 juni 1968 in Bourtange, getrouwd en vader van 2 kinderen. De Groninger is een levensgenieter die het avontuur zoekt in uitdagende sporten. Een aantal avontuurlijke sporten heeft hij al beleefd, zoals parachutespringen, diepzeeduiken, en avontuurlijke motorreizen in Rusland, Oekraïne etc.

Het racen met een Zilhouette is voor Zijlstra een nieuwe dimensie. Via een kennis kwam hij in contact met Zilhouette, hij maakte vervolgens een afspraak op de fabriek van Zilhouette in Haulerwijk en bij het naar buiten lopen had hij in gedachten de wagen al gekocht. Na de volgende twee besprekingen en afstemmen van kleuren kon Martin van Luik met de bouw gaan beginnen.

In april van dit jaar heeft Zijlstra de eerste ervaring opgedaan met de Zilhouette op het TT-circuit van Assen. Sterker nog, het was zijn eerste rijervaring met een racewagen op het circuit. Wat zich dan ook vertaalde in een sierlijke 360 met enige schade bij uitkomen van Haarbocht... Op dat moment had Zijlstra in de gaten dat hij niet zomaar een wagen had gekocht, maar een kanon met potentie.

480 pits zijlstra

Zijlstra besefte dat hij zijn kunnen had overschat en achteraf kan je vaststellen dat dit moment een goed begin is geweest. Vervolgens heeft hij op trackdays het gevoel voor de auto proberen te verbeteren. Hij ging zich naarmate het vertrouwen groeide steeds meer een coureur voelen en ja, dan hoort er natuurlijk ook een licentie te komen.

Opgetogen en goed voorbereid heeft Zijlstra deelgenomen aan de racecursus van Advanced Driving School in november jl. Onder zeer wisselende omstandigheden en baancondities heeft hij zijn licentie weten te behalen. Met dank aan de instructeurs van ADS, sommigen van hen hadden zelf ervaring met de Zilhouette en dat resulteerde in een leerzaam weekend.

Of de Groninger zich nu coureur voelt ? Ja uiteraard, maar met een ander doel dan sommige andere in het deelnemersveld. Voor hem is het een avontuur en gaat het niet om het winnen maar om het deelnemen en anderen te laten kennismaken met deze geweldige sport.

Als hij dan al mag dromen over prestatie of wat zou je nog willen gaan doen in de racesport, dan lijkt het hem geweldig om eens met een team te gaan deelnemen aan een 24 uurs race.

Maar allereerst start hij in de Zilhoutte cup seizoen 2015 van ACNN. Zijlstra is nog op zoek naar sponsors om zijn doelen te verwezenlijken. Dus liefhebbers van autosport ...

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet