Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Gutiérrez wordt reservecoureur Ferrari


GP USA Texas 14 037


Ferrari heeft Esteban Gutiérrez in dienst genomen als reservecoureur. De Mexicaan blijft daarmee verbonden aan de Formule 1, na twee seizoenen actieve dienst bij Sauber. Gutiérrez neemt in 2015 de rol op zich die Jules Bianchi ongetwijfeld had gekregen.


Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Sauber F1 Team

Ferrari had al een reeks testcoureurs in de gelederen – Pedro de la Rosa, Marc Gené en Davide Rigon – maar die werden nooit gezien als serieuze vervangers voor Kimi Räikkönen en Fernando Alonso (straks Sebastian Vettel). Tot nu toe stond Jules Bianchi klaar als er iets was gebeurd met een van de eerste twee coureurs. Na Bianchi's ongeluk sprong GP2-coureur en Ferrari-junior Raffaele Marciello in, maar de Italiaan wordt nog als te onervaren gezien om het hele seizoen 2015 als volwaardige reserve te fungeren.

Met de Mexicaan Gutiérrez haalt Ferrari een reservecoureur in huis die reëel de taken kan overnemen van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen: jong, maar wel met ervaring. De GP3-kampioen van 2010 had bij Sauber een aardig debuutseizoen in 2013, maar was dit jaar danig gehandicapt door een auto die alleen door pech van anderen punten had kunnen halen. De rol van Gutiérrez betaalt waarschijnlijk zichzelf, want het komend seizoen zullen ongetwijfeld de nodige Mexicaanse sponsors te zien zijn op de rode auto's.

JS20061

Het ongeluk van Bianchi had overigens nog meer gevolgen voor Ferrari en Sauber, zo stelt autosportjournalist Joe Saward naar aanleiding van het Ferrari-contract met Gutiérrez. Volgens Saward had de Fransman met Ferrari-steun zijn reserverol voor de Scuderia gecombineerd met een plaats bij Sauber als eerste coureur, waardoor Giedo van der Garde op zijn beurt een beperkt budget hoefde mee te nemen. Door het ongeluk van Bianchi werd Sauber gedwongen om twee coureurs met een stevig budget aan te nemen.

JFX8849
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet