Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Autosport.nl verwelkomt ACNN als nieuwe partnerACNN Peter Grondel

De laatste jaren wordt steeds duidelijker dat autosport in Nederland voornamelijk wordt bedreven door liefhebbers met het racevirus in zijn puurste vorm; zij willen zoveel mogelijk kilometers maken tegen een betaalbaar budget. De ACNN, de Autosport Competitie Noord Nederland heeft een stevige competitie opgezet, waarin competitieve autosport wordt bedreven voor een redelijke prijs. Van beginner tot professional kan bij de ACNN terecht, want er is een klasse-indeling waarin elke coureur de strijd kan aangaan op zijn eigen niveau.

480 actie 7757
Compacte auto's in de PTC-cup

Jaarlijks organiseert de ACNN ongeveer acht autosportevenementen op onder andere TT-Circuit Assen, Circuit Park Zandvoort en Circuit Zolder (België). Organisator Peter Grondel ziet een mooie groei in 'zijn' klassen: "Onze rijders willen veel kilometers maken en we hebben een mooie spreiding qua ervaring in onze klassen. De sfeer is gemoedelijk en de strijd is hevig, precies zo als wij de autosport graag zien."

480 actie acnn drietal
Close racing in de Ooperon Cup

Met de mooie groei die de ACNN doormaakt is bij de deelnemers ook de behoefte ontstaan om naar een groter publiek te communiceren, vandaar dat de organisatie heeft besloten tot een nauwe samenwerking met Autosport.nl. Grondel: "Het gaat onze coureurs primair om het racen zelf, maar wanneer rijders steeds beter gaan presteren vinden zij het ook leuk om daarover in de media iets terug te zien. Afgelopen seizoen hebben wij op Autosport.nl een aantal van onze rijders voorgesteld en dat is door onze achterban erg positief ontvangen. We hebben daarom besloten om partner van Autosport.nl te worden. Dat betekent dat wij naast een directe link naar onze eigen website ook onze klassen en rijders kunnen profileren via de grootste autosport website van de Benelux."

170814 avengercup cpz a
De start van de Open Sport Series op Zandvoort, met o.a. de Avenger Cup die komend seizoen waarschijnlijk een zelfstandige klasse wordt.

De ACNN kent een klasse-indeling in de PTC, Ooperon, Zilhouette, DTC en Open Sport Series, met daarin o.a. de Avenger Cup die in 2014 debuteerde en direct zeer populair is. De klasse-indeling is erop gericht om alle coureurs, van beginnend tot professional, veel raceplezier te laten beleven. De reglementen zijn zodanig opgezet dat de kwaliteiten van de coureurs het verschil maken en niet de auto. Voor elke toerwagen is een plek in de competities van ACNN. Elk evenement bestaat uit twee trainingen (één vrij en één kwalificatie) en minimaal twee wedstrijden. Het motto is: veel race kilometers maken, met als inzet de prestigieuze Bartje Bokaal.

Bekijk hier de ACNN-trailer:Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet