Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Florie profiteert van strijdende concurrentie

 r1_Florie
De strijd in de Formule Ford was hevig, maar dat gold niet voor de leidende positie. Michel Florie onttrok zich, vanaf pole position, aan het gevecht en hengelde de overwinning ogenschijnlijk gemakkelijk binnen. Op de tweede plaats was het uiteindelijk Liroy Stuart die het duel won van Benoit Perret en Nick Catsburg. Catsburg viel daarmee net buiten het podium, maar kroonde zich wel als winnaar in de First Division, voor Romano de Ruit (zevende algemeen) en Jan-Paul van Dongen (negende).

Tekst: Daan Jeuken, fotografie: Tim Böhme

De start was voor Nick Catsburg, die goed uit de startblokken kwam, maar geblokt werd door Florie en Perret. Catsburg kreeg de Fransman te pakken, maar Florie was, zelfs nadat hij zich verremde en de chicane moest afsnijden door het zand, net een stapje te ver voor Catsburg. Achter de top drie was het Liroy Stuart die na een goede start vanaf de zesde plaats was opgerukt naar de vierde. Een slechte start was er voor Simon Knap, die bij de start voorbij werd gestreefd door Stuart, Jongejans en Genemans en dus als zevende de eerste ronde beeïndigde.
In de openingsfase ontspon zich een gevecht rondom de tweede plaats. Liroy Stuart had een prima tempo te pakken en verschalkte Benoit Perret op de derde plaats. Vervolgens moest ook Nick Catsburg eraan geloven, waardoor Stuart, vanaf de zesde plaats gestart, binnen drie ronden naar de tweede was gereden.
De gevechten waren legio in de openingsfase. Op de achtste plaats reed Romano de Ruit voorbij aan Simon Knap, terwijl Genemans van de zesde plaats terugviel naar de negende, waarmee De Ruit en Knap een plaatsje opschoven. Achter de als vierde rijdende Perret jaagden nu Rogier Jongejans en Romano de Ruit op de Fransman, maar de Perret kreeg weer lucht toen De Ruit de aanval inzette op Jongejans. De twee eindigden allebei in de grindbak, wat voor Jongejans einde race betekende, terwijl De Ruit terugviel naar de achtste plek.
Halverwege de race begonnen zich groepjes te vormen. Aan kop was het nog steeds Michel Florie, die achtervolgers Stuart, Catsburg en Perret op een veilige achterstand wist te houden. Een eindje achter de vier waren het Simon Knap en Auke Genemans die een stevig gevecht vochten, maar dat gevecht werd ten einde gebracht door Genemans, die achterop de Ford van Simon Knap reed en daarmee zichzelf elemineerde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet