Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: In slagvolgorde op de startgrid

De top drie in het algemeen klassement van de Van Uitert Formule Ford mag morgenvroeg de eerste race in diezelfde volgorde van start gaan.

 Florie zat
Dat betekent dat kampioenschapsleider Florie tijdens de kwalificatie beslag legde op de pole position, gevolgd door de Fransman Benoit Perret en First Division-rijder Nick Catsburg.

 Catsburg zat

Tekst: Daan Jeuken, fotografie: Tim Böhme en Chris Schotanus

Het was al vroeg gedaan in de kwalificatie van de Formule Ford. De rangschikking zoals die halverwege de twintig minuten durende kwalificatie was, werd slechts op een enkele plaats gewijzigd. First Division-coureur Romano de Ruit won een plaatsje ten koste van Henk Vuik jr., maar dit gevecht speelde zich af op de plaatsen acht en negen. Vooraan was het Michel Florie die na een plaagstoot van Benoit Perret de eerste plaats weer terugpakte en niet meer uit handen gaf.
De angel werd vroegtijdig uit de kwalificatie gehaald door Auke Genemans die in de eerste bocht van de baan spinde. De gele-vlagsituatie die volgde maakte het voor de andere rijders onmogelijk – en verboden – om een ultra snelle tijd te noteren, wat het gros van het veld deed besluiten om de auto, met nog vijf minuten op de klok, in de pits te parkeren en de kwalificatie te laten voor wat het was.
Dat betekende dat achter de top drie van Florie, Perret en Catsburg, Simon Knap morgen als vierde mag starten. Rogier Jongejans en Liroy Stuart volgen, voor Auke Genemans die zevende bleef. Romano de Ruit was op de achtste plaats de tweede First Division-rijder, en hij liet Henk Vuik en Ivan Lukashevich achter zich.

Kwalificatietraining Van Uitert Formule Ford,
Dutch Power Pack, Circuit Zolder, zaterdag 19 augustus 2006
1. Michel Florie, 1:36.644
2. Benoit Perret, op 0.249
3. Nick Catsburg, op 0.675 (First Division)
4. Simon Knap, op 0.988
5. Rogier Jongejans, op 1.036
6. Liroy Stuart, op 1.102
7. Auke Genemans, op 1.482
8. Romano de Ruit, op 1.653 (First Division)
9. Henk Vuik jr., op 1.664
10. Ivan Lukashevich, op 1.901
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet