Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Advertorial: Nankang sluit ACNN raceseizoen succesvol af

Begin dit jaar heeft de ACNN ( AUTOSPORT COMPETITIE NOORD NEDERLAND) voor zowel de Ooperon BMW Cup als voor de PTC Cup voor Nankang semi- racebanden gekozen. Na een aantal testen was gebleken, dat de NS 2-R in 120 compound goed voldeed. Gedurende het seizoen kwam er vanuit enkele rijders van de BMW Cup echter steeds meer vraag naar een verder geoptimaliseerde band met een wat zachtere rubbersamenstelling.

Tekst en foto: PR

Peter Grondel, organisator van de ACNN: " Voor Nankang was 2014 het eerste jaar dat zij banden leverden voor raceklasses in Europa. Dankzij de expertise van GT Raceservice van Cees "Klapband", werden de bandentechneuten van Nankang in Taiwan regelmatig op de hoogte gehouden over de ervaringen en resultaten in Nederland".

Finaleraces op nieuwe band
Omdat de Nankang ontwikkelingsafdeling de informatie uit Nederland zeer nuttig vond, besloot het management om aan het einde van het seizoen met een aangepaste semi- raceband te komen voor de Ooperon BMW Cup. Peter Grondel: " toch prachtig dat je als ACNN te horen krijgt dat jouw raceklasse de eerste ter wereld is, die op de nieuwe band gaat rijden! En met succes: de rondetijden waren zondag ruim een seconde lager en de coureurs waren zeer tevreden over de racekwaliteiten van de band!"

Tijdens de ACNN Finaleraces op Assen waren enkele technici van Nankang uit Taiwan overgekomen, zodat zij zelf konden zien, en van een aantal rijders horen, dat deze ontwikkelingen veelbelovend voor de toekomst zijn.

Nankang pers 27-10
Cees "Klapband" met één van de Nankang ingenieurs.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet