Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Carlijn Bergsma/Pieter de Jong en Mathieu Krüger pakken ACNN titels

Bergsma DeJong kampioen 20141026 Zilhouette Cup01

Ze klommen na afloop van de race bovenop hun wagen, zo blij waren Carlijn Bergsma (Amsterdam) en Pieter de Jong (Kolham) na het behalen van hun kampioenschap in de Zilhouette Cup bij de ACNN races. Ook Assenaar Mathieu Krüger mocht de champagnefles ontkurken. Hij greep de titel in de Ooperon BMW Cup.

Tekst en foto's: PR

Bergsma DeJong kampioen 20141026 Zilhouette Cup03

De strijd om de laatste ACNN titels was om in te lijsten. Pas in de laatste races van de slotdag van het seizoen konden Carlijn Bergsma/Pieter de Jong in Zilhouette Cup en Mathieu Krüger in de Ooperon BMW Cup het kampioenschap naar zich toetrekken.
Wie gedacht had de strijd in beide klassen al in de eerste van de twee races, zondagmiddag op het TT Circuit Assen beslist zou worden, kwam bedrogen uit.

In de Zilhouette Cup kregen Bergsma en De Jong in race één te maken met pech, terwijl Krüger in de eerste van de twee Ooperonraces, tegen zijn gewoonte in, pas op de zevende plaats eindigde en concurrenten Boone en Grendel de winst zag pakken.
Pas aan het eind van de zondagmiddag viel in beide klassen de beslissing.

In de Zilhouette Cup was de spanning het grootst, vooral omdat de wagen van de kampioenskandidaten Bergsma en De Jong niet geheel probleemloos door de racedag kwam. In de eerste wedstrijd kreeg het duo te maken met een afgebroken wielmoer en in de tweede wedstrijd was het een haperende motor .
De mankementen konden echter worden verholpen, waardoor toch de benodigde punten behaald konden worden. Naaste concurrenten Bijzitter en Oosten (Haulerwijk en Beetsterzwaag) hadden een kloof van 29 punten te overbruggen. Niet geheel onmogelijk. Even leek dat het Friese duo alsnog aan het langste eind zou trekken, maar Bergsma en De Jong kregen alle zaken tijdig onder controle. "Nou het was echt spannend", liet Carlijn Bergsma nog trillend van spanning na afloop weten. "Je knijpt hem behoorlijk wanneer de wagen niet goed loopt. Hij liep op slechts vijf cilinders.

Bergsma DeJong kampioen 20141026 Zilhouette Cup02

Maar gelukkig kon onze technische staf het in de pitstop klaren en haalden we nog voldoende punten voor de eerste plek in het eindklassement." Na de race werd het tweetal van alle kanten belaagd en van vreugde klommen ze op de auto.

Kruger Mathieu 20141026 kampioen Ooperon BMW Cup01

Ook Mathieu Krüger mocht kampioensbloemen in ontvangst nemen. De Assenaar kampte met mechanische tegenslag, maar door het uitvallen van de grootste concurrenten Boone en Grendel, keerde het tij bijtijds voor Krüger. Ondanks de negende plaats kon de Assenaar na afloop breeduit lachen. "Toen ik de wagen van Boone en Grendel aan de kant zag staan, viel er veel spanning van mij af. Ik heb daarna mijn rondjes ontspannen kunnen draaien. Maar het was absoluut spannend."

Kruger Mathieu 20141026 kampioen Ooperon BMW Cup02

Het team van Krüger behaalde met dit kampioenschap de derde Cup-winst bij de ACNN. Voor Mathieu Krüger was het de tweede maal dat hij de ACNN Cup greep.

In de PTC-klasse, waarin de kampioen een maand geleden al bekend werd, zegevierde Johan Kraan tweemaal. Kampioen Ruben Lohuis moest beide races genoegen nemen met de tweede plaats. Rianne Bergsma (Zuna) veroverde de PTC Lady's Cup.

In de Open Sportklasse was er in de Boxo-tools Avenger Cup tweemaal winst voor kampioen Rogier Jongejans (Assendelft) en eenmaal voor Eelco Sirag (Warns)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet