Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Avenger Cup wil debuutseizoen in stijl afsluiten op TT Circuit Assen

17 rob rademaker

De Avenger Cup-kampioen van 2014 is al bekend; Rogier Jongejans heerste tijdens het vorige evenement op Assen met drie zeges en is door zijn concurrenten niet meer te achterhalen. De strijd om de tweede en derde plaats in de Avenger Cup 2014 is echter nog in volle gang. Cynthia Boezaart heeft een voorsprong van negen punten op Rob Rademaker en dus de beste papieren voor het vice-kampioenschap. Maar waar de enige racende dame in de cup het hele seizoen constant presteerde, scoorde zij het vorige evenement slechts tien punten. Rademaker daarentegen werd tweemaal tweede en een keer derde en liep daarmee fors in op de nummer twee positie. Dat gaat komend weekend op TT Circuit Assen zeker een mooie strijd opleveren!

Tekst en foto's: PR

Maar ook de andere rijders zullen er op gebrand zijn het eerste seizoen van de Avenger Cup in stijl af te sluiten.

06 martin boezaart

Martin Boezaart bijvoorbeeld heeft vorige keer met een snelste rondetijd op Assen al laten zien dat hij de Avenger rap kan laten rondgaan. Maar waar zijn vrouw Cynthia zo constant is, wisselen de rondetijden van Martin tot op heden nog teveel. De Hippe-dingen.nl-coureur is er op gebrand om daar komend weekend verandering in te brengen en hoopt op een podiumplaats. Goed nieuws voor de Avenger Cup is ook dat de familie Boezaart in 2015 met haar winkels/webshop Hippe-dingen.nl, het Apeldoorns Palletbedrijf BV en Y Logistics BV, de klasse gaat sponsoren.

Avenger 27 Claeys

Maar er zijn meer podiumkandidaten, want Ewald Klip en Francois Claeys hebben elke evenement dat zij aanwezig waren indruk gemaakt. Claeys had dit seizoen privé een druk schema en kon slechts deelnemen aan acht races, maar wist toch zes podiumplaatsen te scoren. Klip is eveneens aan een mooie serie bezig, hij scoorde negen podiumplaatsen uit veertien races. Ook de andere Avenger-rijders zullen komend weekend alles uit de kast halen om dit seizoen met een podiumplaats te eindigen en dus kunnen we zondag 26 oktober drie mooie races verwachten.

12 piet-hein eldering

Goed nieuws is er alvast voor volgend seizoen, want naast de eerder genoemde sponsoring van 'De Boezaartjes' is er ook een nieuwe sponsor gevonden in Oliehandel.nl, die er voor gaat zorgen dat de Avenger Cup ook in 2015 gesmeerd gaat lopen. Begonnen als hobby webshop is Oliehandel.nl uitgegroeid tot één van de grootste merkonafhankelijke online leveranciers van verschillende smeermiddelen en onderhoudsproducten van diverse merken, ook voor consumenten.

De huidige hoofdsponsor BOXO-tools, onderdeel van Serenco, is in een vergevorderd stadium om de sponsoring van de Avenger Cup ook in 2015 voort te zetten. De leverancier van gereedschapswagens met exclusief gereedschap is tevreden over de samenwerking en op dit moment wordt bekeken hoe dit in 2015 een vervolg gaat krijgen.

Al met al meer dan genoeg reden om weer een spannend weekend in de Avenger Cup op TT Circuit Assen tegemoet te zien!

Geïnteresseerden in de Avenger Cup hebben in de winterperiode gelegenheid om tijdens testdagen te ervaren hoe de Avenger zich op het circuit gedraagt. Op de website www.avengercup.nl staan de testdagen vermeld in de agenda, ook kan per email meer informatie worden aangevraagd via info@avengercup.nl

Tijdschema Avenger Cup zondag 26 oktober 2014
07.30 – 09.00 uur - Inschrijven & Keuring
08.20 – 08.40 uur - Briefing Open Sports Series
09.25 – 09.45 uur - Vrije Training
10.40 – 11.00 uur - Kwalificatie
12.05 – 12.35 uur - Race 1
14.25 – 14.55 uur - Race 2
16.40 – 17.10 uur - Race 3

Na iedere race huldiging op het podium.
Tijdschema onder voorbehoud.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet