Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Zondag 26 oktober climax van kampioensstrijd op TT Circuit Assen. Felle strijd verwacht om titels bij ACNN autoraces

480 ACNN-Bijzitter-Oosten

Er zal fel worden gestreden tijdens de laatste ACNN Cuprace, op zondag 26 oktober op het TT Circuit in Assen. In twee klassen, de Ooperon BMW Cup en in de Zilhouette Cup zijn de titels nog vacant en op de laatste zondag van oktober valt de beslissing. In de Ooperon BMW Cup gaat Assenaar Mathieu Krüger aan de leiding met 222 punten, terwijl de equipe Boone/Grendel (Enschede/Zwartsluis) tweede staan met 203. Ook Martin Zegers (Breda) en Jan-Peter van Leeuwen (Oosterhout) zijn met 195 punten nog niet kansloos. Per wedstrijddag zijn er namelijk maximaal 52 punten voor een coureur te verdienen, zodat het klassement in de laatste race van het seizoen nog op zijn kop gezet kan worden. Voor toeschouwers is de Ooperon BMW Cup een spectaculaire klasse, want vaak gaan de snelle BMW's op twee wielen door de bocht. Tijdens de laatste wedstrijd, die net als alle andere ACNN-races ook weer gratis te bezoeken is, zal dat niet anders zijn.

Tekst en foto's: PR

480 Kruger-Mathieu-20140907

Assenaar Mathieu Krüger heeft gedurende het seizoen laten zien dat hij topprestaties kan leveren. Van de veertien verreden races wist de Assenaar er zeven te winnen, terwijl naaste concurrenten Boone en Grendel er vier op hun naam schreven. In theorie zou Krüger dus de titel in de Ooperon BMW Cup "gemakkelijk" moeten binnen halen. Toch zullen Boone en Grendel er alles aan doen hun hun laatste kans op het kampioenschap met beide handen te grijpen.

In de Zilhouette Cup is de strijd ook nog niet beslist en daar is de climax eveneens op zondag 26 oktober. Er zijn nog twee titelkandidaten over. Carlijn Bergsma (Amsterdam) en Pieter de Jong (Kropswolde) gaan in de deze klasse aan de leiding. Het Friese duo Sipke Bijzitter (Haulerwijk) en Hielke Oosten (Beetsterzwaag) staat tweede. Zij hebben een achterstand van slechts 29 punten. De twee equipes die nog aanspraak kunnen maken op de winst in de Zilhouette Cup doen qua snelheid nauwelijks voor elkaar onder. Dat betekent dat ze elkaar in de laatste wedstrijd van het seizoen geen duimbreed gaan toegeven.

Zilhouette-Bergsma-De-Jong

Carlijn Bergsma, die op haar elfde al aan het NK karting meedeed, heeft er vertrouwen in dat ze met Pieter de Jong de titel in de Zilhouette Cup kan binnen halen. "We hebben er afgelopen seizoen hard voor gestreden en staan nu aan kop. Dit mogen we niet meer uit handen geven", aldus de 32 jarige Amsterdamse van het SG Racing Team.
De fraaie Zilhouette racewagens van Nederlandse makelij vormen in de Autosport Competitie Noord Nederland (ACNN) prachtige blikvangers. Daarnaast is de Zilhouette Cup één van de snelste klassen bij de ACNN races.

De races van Autosport Competitie Noord Nederland worden op zondag 26 oktober gecompleteerd met de PTC Cup en de Open Sportklasse.

Net als voorgaande wedstrijden hebben toeschouwers ook bij deze laatste kampioenswedstrijd van ACNN gratis toegang, zowel op de tribunes als op de paddock. Eigen auto's kunnen kosteloos op de paddock geparkeerd worden. Verder is er het gratis ACNN Cup Magazine beschikbaar.

De trainingen beginnen op 26 oktober om 09.00 uur en de eerste race staat geprogrammeerd voor 11.30 uur op het TT Circuit Assen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet