Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Routinier Co de Vet is happy in zijn Avenger

480 co-de-vet-helm

Co de Vet is begin dit seizoen vol enthousiasme begonnen aan een nieuw autosportavontuur in de Avenger Cup. De racende ondernemer is in zijn fraaie geel/witte Avenger een opvallende verschijning en geniet van elke meter op de circuits. "Achter het stuur van een race-auto ben ik echt happy."

Tekst en foto's: PR

Co de Vet woont samen met zijn partner Sonja Blankenstein in Wieringenwaard en samen zijn zij eigenaar van de 'Camping De Pauwen'. Al op jonge leeftijd wilde De Vet racen, maar als bij zo velen ging de maatschappelijke carrière voor. Het racevirus woekerde echter en dat kwam vaak tot uiting op de openbare weg, wat toch niet de juiste plek is.

De Vet zag dat in, kocht een kart en leefde zich uit op de voormalige kartbaan in Uitgeest. Hij wilde graag wedstrijden rijden, maar door zijn drukke werkzaamheden kwam dat er niet van.

480 Ariel-Atom-2

De eerste circuitauto was een Ariel Atom 2. Deze was 'road legal', maar eigenlijk was het een bom op wielen. Met deze auto werden regelmatig Trackdays gereden bij o.a. de HARC . Het racevirus bleef kriebelen en De Vet haalde uiteindelijk toch maar een racelicentie om de competitie op te zoeken.

480 westfield-co-de-vet

Tijdens zo'n HARC-dag hoorde De Vet van de Westfield Cup en besloot een Westfield aan te schaffen bij Marten Born (MB Motorsport) in Lelystad. Na twee en een half jaar racen in de Westfield Cup ging hij bij de toenmalige BSOT van Dries Heyman uit België racen. Hij werd in 2011 samen met racepartner Eelco Sirag Benelux kampioen Endurance en tweede algemeen bij de Westfield Sprint.

480 birkin

Door omstandigheden hield de Belgian Special Open Trophy op te bestaan. De Westfield werd ingeruild bij MB Motorsport en een Birkin met 280 pk aangeschaft. Na één seizoen in de Birkin hoorde De Vet dat MB Motorsport de nieuwe racer 'Avenger' aan het ontwikkelen was en hij was direct enthousiast: "De Avenger deed mij qua model denken aan de Ariel Atom en de jarenlange prettige samenwerking met MB Motorsport deed me besluiten een Avenger aan te schaffen."

480 co-de-vet-avenger

Dit seizoen racet Co de Vet in de Boxo tools Avenger Cup bij de ACNN. Zijn toekomstdroom in de autosport is een happy gevoel te houden en van de sport te kunnen genieten. Misschien nog eens een 24-uurs race rijden, maar of dat gaat lukken zal de toekomst uitwijzen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet