Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Lohuis en Jongejans eerste ACNN Cupwinnaars

25-lohuis kampioen PTC Cup RQ9 5137

Met nog één wedstrijd te gaan, zondag 26 oktober, hebben Ruben Lohuis uit Nijverdal en Rogier Jongejans uit Assendelft hun Cupzege al binnen. Zij zijn de eerste ACNN-kampioenen van dit seizoen. Tijdens de ACNN autoraces, zondag op het TT Circuit Assen, greep Lohuis in beide PTC-wedstrijden de winst. Daarmee maakte hij zich onbereikbaar voor de achtervolgers. Jongejans was in de drie races van de Boxo-tools Avenger Cup ongenaakbaar en is niet meer in te halen. De equipe Bergsma (Amsterdam)/De Jong (Kropswolde) liep uit op de concurrentie in de Zilhouette Cup. Maar Assenaar Mathieu Krüger verspeelde punten in de Ooperon BMW Cup, waarin hij leider is.

Tekst en foto's: PR

De eerste winnaar van het ACNN Cupklassement 2014, Ruben Lohuis, bleef erg nuchter onder zijn succes. Dat het de voorgaande races in de PTC Cup niet zo ging als hij gewend was, maakte hem voorafgaand aan de wedstrijden van zondag niet extra nerveus. "Ik bleef punten scoren en mijn voorsprong was zodanig groot dat ik wel wat kon inleveren. Maar toen we enkele weken geleden ontdekten dat het euvel lag aan een lekke schokbreker, was ik wel opgelucht."

In de twee races zondagmiddag op het TT Circuit liet Lohuis er geen gras over groeien. Hij wist op overtuigende wijze tweemaal te winnen, waardoor hij onbereikbaar werd voor de achtervolgers. In de tussenstand met nog één race te gaan heeft Lohuis 60 punten voorsprong op naaste belager Luca Bettini (Amsterdam). Bettini en Sybren Deuninck (Den Haag) moeten in de laatste race uitmaken wie de tweede plek in de eindstand kan innemen.

18-jongejans kampioen Avenger Cup QA9 0492

Rogier Jongejans deed uitstekende zaken en greep de volle buit door alle drie races in de Boxo-tools Avenger Cup op zijn naam te schrijven. Hij zag tevens hoe naaste concurrent Cynthia Boezaart (Apeldoorn) in alle drie races geen punten verzamelde. Het betekende dat de man uit Assendelft de eerste Cupwinnaar is in de nieuwe Boxo-tools Avenger Cup, de raceklasse die dit jaar een debuut maakte op de circuits. "Het ging vandaag wel erg gemakkelijk", liet Jongejans na afloop weten. "Zelf alles met ruime voorsprong winnen en de concurrenten punten zien verspelen. Wat wil je nog meer. Ik ben enorm blij dat de titel nu al binnen is." De overmacht waarmee Jongejans zijn zeges pakte was overweldigend.

In dezelfde Open Sport Serie waartoe ook de Boxo-tools hoort, greep Eelco Sirag in de Pro Seven Cup de titel.

25-zegers van leeuwen Ooperon BMW Cup QA9 0551

In de klasse Ooperon BMW morste Mathieu Krüger uit Assen punten. De leider in de tussenstand moest in race één Boone/Grendel (Enschede/Zwartsluis) voor zich dulden en in race twee kwam de Assenaar niet verder dan de vierde plek. De winst in race twee ging naar het koppel Van Leeuwen/Zegers (Oosterhout/Breda).

81-Blaak Zilhouette Cup -QA9 2082

Ondanks hun tweede plek achter Emmenaar Bernard Blaak die zijn eerste overwinning van het seizoen boekte in race twee van de Zilhouette Cup, wisten Carlijn Bergsma en Pieter de Jong hun koppositie te verstevigen. Ze wonnen namelijk de eerste race en Bernard Blaak die de tweede won, is geen directe bedreiging voor dit duo.

De volgende ACNN-race is de laatste van het seizoen en dan worden alle andere winnaars van de Cupklassementen bekend. Die wedstrijd is op zondag 26 oktober, opnieuw op het TT Circuit Assen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet