Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Retro diversen

Retro: Perfecte opmaat voor 'Vintage Revival Zandvoort'

IMG 0272
De stuwende krachten achter de Vintage Revival Zandvoort, vlnr Ron van 't Schip (DVSCC), Edwin Sibbel (CPZ), Henk Janus (DVSCC) en Erik Weijers (CPZ)

Mooie auto's zie je in Bloemendaal natuurlijk wel vaker, maar de aanblik van niet minder dan twee originele Alvis-raceauto's uit de jaren dertig was voor vele voorbijgangers toch wel reden om even stil te blijven staan. 'Vintage Revival Zandvoort 2014', stond er prominent op de startnummers op beide auto's. Als opmaat voor het historische evenement, waarbij er dit weekeinde zo'n 70 auto's van voor de Tweede Wereldoorlog in het bijprogramma van de DTM (of was het nou omgekeerd...) op Circuit Park Zandvoort in actie komen, vond een smakelijke lunch plaats in het Bloemendaalse Restaurant 'Chapeau!'.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 0275
Prachtige aanblik: de Alvis 1270 Special uit 1938 van Henk Janus (rechts) en de Alvis Speed Special uit 1935 van Ron van 't Schip

Bij de gelegenheid haalden Ron van 't Schip, voorzitter van de Dutch Vintage Sports Car Club, en Henk Janus, met zijn 'Wings & Wheels' op Gilze-Rijen ook een groot animator van de activiteiten met vooroorlogse auto's, samen met Edwin Sibbel en Erik Weijers van Circuit Park Zandvoort herinneringen op over het totstandkomen van het historisch evenement. "Eigenlijk was het plan om het British Race Festival van weleer nieuw leven in te blazen, en daarnaast met de Vintage Revival Zandvoort een platform voor vooroorlogse auto's te creëren", aldus Van 't Schip. "Dat had dit weekeinde moeten plaatsvinden", vulde Weijers aan, "maar toen kwam vanuit de DTM-organisatie de melding dat er werd gezocht naar een alternatief voor de race in China, en de vraag of wij daaraan invulling wilden geven." Henk Janus vertelde: "Wij begrepen ook wel dat de terugkeer voor de DTM voor het circuit een belangrijke impuls zou zijn, dus zo werden we het snel eens over een gezamenlijk programma." Edwin Sibbel kreeg het allemaal op afstand mee: "Toen dat speelde, tijdens de laatste week van juli, was ik met vakantie, maar ik werd natuurlijk wel telefonisch op de hoogte gehouden van wat er aan de hand was."

IMG 0276

Over de achtergronden en de gang van zaken bij de regelmatigheidswedstrijd van de Vintage Revival Zandvoort publiceerden we vandaag op deze website al een uitgebreid artikel. "We maken gebruik van de tijdwaarneming van WIGE, die ook de tijdregistratie bij de DTM verzorgt", aldus Ron van 't Schip. "Zij nemen het allemaal heel serieus, en wij doen dat ook. Bovendien hebben we een prachtig veld bij elkaar met 70 auto's. Daar zijn we best trots op. Door het optreden tijdens het DTM-weekeinde bieden we bovendien mensen de gelegenheid om kennis te maken met onze auto's, die normaal gesproken misschien niet zo snel met ons in contact zouden zijn gekomen." Erik Weijers, C.E.O. van Circuit Park Zandvoort, onderkende ook meteen de mogelijkheden van de combinatie: "Het contrast ist natuurlijk wel interessant: enerzijds de high-tech-toerwagens uit de DTM en anderzijds de fraaie historische auto's. Bij de DTM-organisatie keek men ook wat verrast toen we vertelden dat wij de verdere invulling van het programma wel voor onze rekening zouden nemen, maar uiteindelijk raakten de Duitsers ook enthousiast."

IMG 0279

IMG 0284

IMG 0266

Naast de plezierige gesprekken over auto's en autosport genoten de aanwezigen tijdens de lunch in 'Chapeau!' ook van de culinaire hoogstandjes, die chefkok Jan Sobecki en zijn team vanuit de open keuken op de tafel toverden. Op het menu stonden 'signatuurgerechten' als een taco met daaronder een salade van Noordzeekrab met kaneel en geconfijte gember, Hollandse garnalen met zeewier (eerste foto hieronder), een grietfilet en als hoofdgerecht een gebraden Anjouduif, overgoten met bietenolie met jeneverbessen (tweede foto hieronder). Een perfecte opmaat voor wat hopelijk een prachtig raceweekeinde gaat worden!

IMG 0263

IMG 0265
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet