Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Rogier Jongejans en Cynthia Boezaart vol in Avenger Cup titelstrijd op TT Circuit Assen

170814 avengercup cpz c

Op zondag 28 september rijden de coureurs in de Avenger Cup drie races op TT Circuit Assen. Tijdens de Clubraces ACNN en DRDO rijden de Avengers in de Open Sport Series op zondagochtend een vrije training en kwalificatie, 's middags rijden de Avengers drie races over 30 minuten. Ook nu is er weer een nieuwe deelnemer; Henk Maas heeft de Caterham die hij op Zandvoort flink beschadigde na een heftige crash met de Avenger van Martin Boezaart ingeruild voor een Avenger. "Ik raakte Martin die dwars op de baan stond vol in het midden. De Avenger had nauwelijks schade, terwijl mijn Caterham total loss is", vertelde Maas die bij de crash gelukkig zelf ongedeerd bleef. "Ik heb veel vertrouwen in de Avenger en hoop hier komend weekend weer volop de strijd aan te kunnen gaan."

v grunsven maas
Henk Maas (rechts) debuteert komend weekend op Assen in de Avenger Cup, ook Mies van Grunsven (links) is er blij mee.

Rogier Jongejans gaat als klassementsleider naar Assen, maar weet dat Cynthia Boezaart slechts enkele punten achter hem staat en vrijwel altijd veel punten scoort. De bestuurder van de zwarte Avenger racet altijd in de voorhoede, maar is al een aantal races uitgevallen met pech en scoort derhalve ofwel heel veel punten, of helemaal niet. De rode Boxo-Avenger van Boezaart heeft dit seizoen slechts in één race minder dan 12 punten gescoord en daardoor is het verschil na 17 races slechts 8 punten in het voordeel van Jongejans.

17aug14-0341

Maar ook Ewald Klip, Rob Rademaker en Francois Claeys zijn aan een sterke serie bezig en scoren zeer veel punten. Zij hebben niet alle races gereden en hebben dus nog wel een flink gat te overbruggen, maar met nog zes races te rijden dit seizoen is nog niets zeker.

17aug14-0112

Achter deze vijf koplopers in het klassement zijn vrijwel alle coureurs aan elkaar gewaagd en met Henk Maas als nieuwe rijder zullen er naar verwachting zondag 12 Avengers aan de start verschijnen.

Avenger Cup-coördinator Jarno Born kijkt uit naar de races: "Het is prachtig dat we ons startveld steeds verder zien uitbreiden, het is zelfs zo dat er rijders popelen om deel te nemen, maar het bouwen van de Avengers kost ons natuurlijk de nodige tijd. Maar welke raceklasse kan in deze voor de autosport moeilijke tijden zeggen dat er meer rijders dan auto's zijn?"

Tijdschema Open Sports Series - Clubraces ACNN en DRDO
28 september 2014, TT Circuit Assen

Zaterdag
19.00 – 20.30 uur - inschrijven & keuring

Zondag
07.30 – 09.00 uur - inschrijven & keuring
08.20 – 08.40 uur - Briefing
09.25 – 09.45 uur - Vrije Training
10.40 – 11.00 uur - Kwalificatie

12.25 – 12.55 uur - Race 1
14.45 – 15.15 uur - Race 2
17.20 – 17.50 uur - Race 3

Na iedere race is er een huldiging op het podium.
Tijdschema onder voorbehoud.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet