Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Jonge, ambitieuze PTC-coureur Sybren Deuninck op weg naar succes

sybren-prijsuitreiking-zandvoort

Op 15-jarige leeftijd kreeg Sybren Deuninck achter de tribune van Zandvoort twee rijlessen in een doodnormale Volkswagen Golf. De auto handling was na 2 uur zo goed, dat zijn coach Hayley Lazell zei, dat hij zich moest inschrijven bij de KNAF voor het halen van een racelicentie.


Tekst: PR
Foto's: Serge Duursma

Sybren Deuninck, met zijn ouders en drie zussen woonachtig in 's-Gravenhage, volgt een opleiding Mediamanagement aan het Grafisch Lyceum te Rotterdam. Voor deze opleiding loopt hij stage bij een IT-bedrijf in de functie van redactioneel en marketing medewerker.

Het autosport virus
Het begon allemaal toen zijn vader een oude Porsche kocht en zich inschreef bij de Nederlands Porsche club. Datzelfde jaar vond hij het leuk om zijn racelicentie te gaan halen. Met succes want hij kon na de cursus zijn EU-licentie in ontvangst nemen. Hij is begonnen bij de Westfield Cup, waar hij een Westfield huurde bij Hans Wellink. Sybren ging mee om zijn vader aan te moedigen en foto's te maken. Zo vader, zo zoon. Sybren startte zijn racecarrière in een Dacia Logan Cup-versie op Circuit Park Zandvoort.

dacia logan cup 28229

Voor het eerst in een echte race
Om eerst maar eens te proeven van het racen startte hij met zijn Dacia Logan tussen de Mazda's en de Volvo's op de DNRT-dagen. Dit was natuurlijk een verloren zaak, want de Mazda's en Volvo's hadden een veel betere motor en waren daardoor veel sneller. Toch lukte het om zo nu en dan een Volvo en Mazda in te halen. Omdat er maar 3 Dacia's in deze cup reden waren er jammer genoeg geen bekers te winnen en deed hij als het ware voor 'spek en bonen' mee.

actie 2

Toekomst droom
Deuninck vindt het heel jammer dat hij zijn racecarrière niet gestart is in de kartsport, de kans dat je daar ontdekt wordt is veel groter. Zijn droom zal uitkomen op het moment dat hij aan de start staat bij de Supercar Challenge, rijdend in bijvoorbeeld een Praga R1, Porsche of Ferrari! Na de nodige ervaring opgebouwd te hebben lijkt het hem ook ontzettend gaaf om een eigen raceteam te runnen met meerdere auto's die dan voor het team rijden.

actie 1

PTC Cup
2,5 jaar geleden na de Dacia/Mazda/Volvo cup, is Deuninck op zoek gegaan naar een competitieve en betaalbare klasse. Zo kwam hij terecht bij het team van Johan Kraan. Samen met zijn vader heeft hij twee PTC auto's gehuurd en een trackday gedaan op het prachtige circuit van Spa-Francorchamps. Dit beviel hem uitstekend, de communicatie tussen bestuurder en auto was veel beter dan hij zich kon voorstellen. Het toch kleine lieve hokje met het zacht pruttelende motortje was een geweldig succes. Toen brak het eerste seizoen aan. Het was totaal iets nieuws. De grootste uitdaging was toch het nieuwe circuit. Want de DNRT rijdt voornamelijk op Zandvoort. De ACNN rijdt de meeste wedstrijden op het TT Circuit van Assen. Bij de ACNN is de PTC cup uitgegroeid tot een competitieve klasse met veel jonge rijders. Voor Deuninck Junior een hele leerzame periode. "Ik heb er veel 'fun' en ik leer veel nieuwe mensen kennen."

actie 3

Erkenning
Na een seizoensstart met veel technische problemen heeft Sybren Deuninck de weg naar boven gevonden. Deze jonge, ambitieuze en talentvolle coureur staat op de derde plaats in de PTC Cup met nog twee races te gaan. Middels het goede presteren hoopt dit jonge talent op erkenning en een vervolgstap in de autosport.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet