Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Strijd tussen koplopers bij ACNN-races wordt feller

Zilhouette Cup Foto Serge Duursma anderefoto.nl

Wanneer zondag 28 september de voorlaatste autorace van ACNN op het TT Circuit in Assen wordt verreden, richten de coureurs zich helemaal op het vergaren van punten. De spanning loopt op in de verschillende Cupklassen en de strijd tussen de teams begint zich af te tekenen. Het belooft dan ook een spannende racedag te worden, die gratis door bezoekers is bij te wonen.

Tekst en foto's: PR

In de Zilhouette Cup gaat het duo Bergsma (Amsterdam) De Jong (Kropswolde) aan de leiding, maar tijdens de race twee weken geleden op het TT Circuit waren Hielke Oosten (Beetsterzwaag) en Sipke Bijzitter (Haulerwijk) zo sterk, dat dit Friese koppel veel van de achterstand in het Cupklassement wist goed te maken. Met nog twee races te gaan (28 september en 26 oktober) wordt de spanning in deze klasse opgevoerd, waarbij Bergsma/De Jong weliswaar aan de leiding gaan, maar Bijzitter/Oosten sterk komen opzetten.

PTC Cup Foto Serge Duursma anderefoto.nl

In de PTC Cup kan de Italiaanse Amsterdammer Luca Bettini het koploper Ruben Lohuis (Nijverdal) nog behoorlijk moeilijk maken. Weliswaar heeft de man uit Overijssel een forse voorsprong (212 punten tegen 164), maar de laatste races leverde Lohuis behoorlijk in op de concurrenten. De strijd in de PTC Cup zal ook ongemeen spannend worden. Het gehele seizoen kan bij deze klasse met lichte toerwagens al genoten worden van deur-aan-deur en bumper-aan-bumper gevechten en wie na die felle strijd winnaar wordt, is moeilijk in te schatten.

Indien Assenaar Mathieu Krüger zich op dezelfde wijze manifesteert als op 7 september, kan hij zich weleens ontpoppen als de grote kanshebber voor de eindzege in de Ooperon BMW Cup. Krüger heeft zijn BMW uitstekend geprepareerd en het moet raar gaan wil hij niet op één van de ereplaatsen eindigen op het thuiscircuit in Assen. Degene die hem van de zege moeten afhouden zijn Reind Boone (Enschede) en diens teamgenoot Henk Grendel (Zwartsluis). Wanneer het hen lukt de snelle Mathieu Krüger van de zege af te houden, is de spanning in deze klasse weer helemaal terug. Op korte afstand van Krüger en Boone komt de equipe Zegers/Van Leeuwen (Breda/Oosterhout). Op het moment dat deze Brabanders fors uithalen mogen ze zich ook weer tot de kanshebbers voor de Cupwinst rekenen.

Open Sport Serie Foto Bert van Dalen

Als vierde ACNN-klasse komt de Open Sport Serie aan de start op het TT Circuit. Een serie, waarin uitsluitend open sportwagens actief zijn. In de Boxo-tools Avenger Cup heeft Rogier Jongejans (Assendelft) normaal gesproken de meeste kans op winst. Hij heeft de afgelopen races op Zandvoort en op het TT Circuit weliswaar punten laten liggen, maar het belette hem niet om de ranglijst aan te voeren met een behoorlijke voorsprong op Cynthia Boezaart (Apeldoorn). De blonde dame heeft 222 punten achter haar naam staan en Jongejans 240. Voor Jongejans is het belangrijk de race op 28 september in Assen in winst om te zetten, om daarna op veilige wijze op te stomen naar de Cupzege.

In de Caterhamklasse is het Jeroen van den Oever die met ruime voorsprong aan de leiding gaat, voor Henk Maas (Delden). Carlo Broeren, die de laatste race won, kan weleens voor een verrassing zorgen. Koplopers in de andere klassen zijn: Super Seven: Harm Boerma (Elsloo), Pro Seven: Eelco Sirag (Warns), Vrije klasse: Henk van der Spoel (Beilen) en Sportcars: Jaap Wilkens (Wassenaar).

Bij deze ACNN-races op zondag 28 september op het TT Circuit komt de DRDO (Dutch Race Driver Organisation ) als gastklasse aan de start, met onder meer wagens als de BMW M3, een specialklasse en een dieselklasse.

De trainingen op het TT Circuit Assen beginnen op 28 september om 9.00 uur en de eerste race staat om 11.30 uur gepland. Raceliefhebbers zijn van harte welkom en hebben gratis toegang voor een gehele dag raceplezier, zowel op tribunes als op de paddock. Ook ontvangen zij het ACNN Cup Magazine gratis.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet