Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Avenger Cup: André Rombout heeft eindelijk tijd om zijn droom na te jagen

26 rombout c

Tijdens de ACNN-races op TT Circuit Assen debuteerde André Rombout in de Avenger Cup en dat waren voor de 51-jarige inwoner van Huizen pas zijn eerste meters in een Avenger. Logisch dus dat hij op Assen nog zoekende was naar aansluiting met de andere Avenger-rijders. "Ik heb mijn EU-licentie net een week", lachte Rombout, "alles is nieuw en ik heb ontzettend veel zin om de auto en de circuits te leren kennen. Dat is mijn doel voor dit seizoen, volgend jaar verwacht ik pas een volgende stap te kunnen maken."

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Serge Duursma

Enkele jaren geleden had Rombout niet gedacht ooit te zullen gaan racen. "Ik werkte zo'n 80 uur per week en was totaal gefixeerd op mijn bedrijf Vinkova, gespecialiseerd in verpakkingsglas voor de voedsel- en drankindustrie. We leveren glas voor een grote productgroep, denk hierbij aan wijn, gedistilleerd, bier, vruchtensap, saus, jam, bouillon, soep en zo kan ik nog wel even doorgaan. Heel breed dus, wij hebben voor elk van deze producten een passende verpakking", vertelt Rombout.

Verslaving
Zonder dat hij daar zelf erg in had begon het sociale drinken met cliënten steeds grotere vormen aan te nemen. "Tot ik besefte dat ik een drankprobleem had", blikt Rombout terug op het moment dat de beroemde man met de hamer kwam. Zelf kon de ondernemer geen oplossing voor zijn probleem vinden, maar met professionele hulp slaagde hij daar wel in, al was het niet eenvoudig. "Ik heb toen ik van mijn verslaving af was de boel drastisch omgegooid. Nu werk ik maximaal 30 uur per week, heb weer tijd voor mijn gezin en er is nu zelfs tijd voor een leuke hobby zoals racen in de Avenger Cup."

26 rombout a2

Kliniek
Geïntrigeerd door wat hij allemaal heeft meegemaakt volgde Rombout naast zijn werk een opleiding tot therapeut. Daar bleef het niet bij, hij opende samen met enkele partners in Bussum Verslavingszorg & Afkickkliniek Spoor6. "Geweldig om te doen, omdat ik uit ervaring weet hoe hard sommige mensen deze hulp nodig hebben. Met een team van 16 medewerkers hebben we afgelopen jaar 200 mensen met verschillende soorten verslaving kunnen helpen, van alcohol- en drugsverslaving, tot game- en sexverslaving, we hebben een breed aanbod. Onze behandeling valt in de basisverzekering, dus onze hulp is voor iedereen daar behoefte aan heeft beschikbaar."

Alles loopt beter
In zijn nieuwe leven is 'helicopteren' het toverwoord. "Vroeger dacht ik altijd dat ik alles beter kon en daarom deed ik ook alles zelf. Toen ik daar niet meer in staat was bleek alles gewoon door te draaien, want ik heb zeer bekwame mensen om mij heen. En weet je wat het vreemde is? Alles loopt nu veel beter dan toen ik 80 uur werkte", lacht een blije Rombout.

26 rombout a

Trainen
Nu heb ik de tijd om te doen wat ik eigenlijk al heel lang wil, racen over de verschillende circuits in Nederland en misschien zelfs daarbuiten. Ik ben qua ervaring nog volledig blanco, heb alleen wat trackdays gereden in een Ascona, samen met Roel Mulder. Mijn race-ervaring bestaat uit vier DNRT Sprint-races, dus ik heb nog heel wat meters te maken voordat ik echt mee kan doen. Anderhalve week voor mijn debuut in de Avenger Cup heb ik de benodigde EU-licentie behaald en de drie Avenger Cup-races op Assen lieten zien dat ik flink moet trainen om snel genoeg te worden om de echte strijd aan te gaan. Dit jaar wil ik zoveel mogelijk leren en volgend jaar hoop ik me in de strijd te kunnen mengen. Maar voorlopig zit ik nu achter het stuur van deze fraaie racer!"

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet